Femeia condamnată la 15 ani de închisoare pentru că și-a ucis gemenele abia născute, din nou la judecată. Totul, la cererea uneia dintre fiicele sale mai mari

Tribunalul Vrancea va analiza din nou cazul femeii din Ruginești acuzate și mai apoi condamnate la ani grei de închisoare pentru omor asupra unui membru de familie. Margareta Năstasă a fost judecată în urmă cu doi ani după ce și-a aruncat fetițele gemene la WC-ul din curte, la scurt timp după ce le-a dat naștere. După prima sentință de la tribunal, de 18 ani de închisoare, la Curtea de Apel s-a admis o expertiză, iar pedeapsa definitivă a fost de15 ani. Se întâmpla în martie 2017, iar pe toată perioada procesului, femeia, originară din Ruginești, fusese judecată sub control judiciar. Cererea de revizuire depusă în urmă cu câteva luni la tribunal este făcută de fapt de una dintre fiicele femeii, rezultate dintr-o relație anterioară. 

Margareta Năstasă a fost adusă de la Penitenciarul Craiova, unde își ispășea pedeapsa, pentru a „preciza dacă înţelege să își însuşească cererea formulată de petentă”. În aprilie 2016, pe lângă cei 18 ani de închisoare, femeii îi fuseseră interzise și mai multe drepturi, printre care drepturile părinteşti și dreptul de a fi tutore sau curator. Abia la Galați, câteva luni mai târziu, o parte din sentință a fost schimbată. Totul, după ce Curtea de Apel a dispus „efectuarea expertizei medico legale psihiatrice, în privinţa inculpatei cu următoarele obiective: dacă la data săvârşirii faptei inculpata se afla sub influenţa unei reacţii nevrotice situaţionale, prezenta elementele unei tulburări cognitive comportamentale sau de personalitate, având în vedere istoricul psiho patologic al acesteia”.

Pe 28 martie 2017 a venit și sentința finală: pedeapsă redusă la 15 ani închisoare și înlăturarea dispozițiilor privind interzicerea celor două drepturi. Era important acest aspect, dat fiind că femeia mai avea alți patru copii. Și fetițele gemene aruncate la WC la începutul lunii octombrie 2015 se născuseră vii, au fost concluziile medico-legale preliminare, și ar fi murit prin asfixie mecanică. Ancheta în acest caz a început după ce oamenii legii au fost sesizați de cadrele medicale de la secţia de Ginecologie a Spitalului Judeţean, unde femeia se internase la scurt timp după ce dăduse naștere fetițelor, în domiciliul său. Inițial, aceasta nu a recunoscut că ar fi născut și de altfel nimeni nu știa despre sarcină, motiv pentru care procurorii au cerut la fond ca aceasta să fie condamnată pentru omor calificat.

Adauga comentariu