Familia ISU Vrancea și-a luat la revedere de la Pompierul de onoare al anului 2018. Plutonierul adjutant Cristinel Răduță s-a retras din activitate

Plutonieruladjutant Cristinel Răduță, pompierul care a primit anul trecut cea mai mare distincție la nivel național, s-a retras din activitate. Ieri, colegii de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Anghel Saligny” Vrancea și-au luat la revedere de la cel care a lucrat alături de ei peste 20 de ani. În septembrie anul trecut, plutonierul adjutant a fost premiat ca fiind cel mai bun pompier din toată țara. Insigna onorifică a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență „Pompierul de onoare al anului” i-a fost înmânată de ministrul Carmen Dan în ziua în care pompierii erau sărbătoriți la nivel național.

„După ce mai bine de 20 de ani a servit Patria cu credință, curaj și devotament, sub semnul armei pompierilor, a venit vremea, poate mult prea devreme dar din motive obiective, ca domnul plutonier adjutant Răduță Cristinel să se retragă din rândul cadrelor active. În cadrul unei ceremonii festive desfășurate la Stația de Pompieri Vidra, am avut ocazia să ne exprimăm aprecierea pentru întreaga activitate desfășurată și pentru profesionalismul de care a dat dovadă în decursul anilor. Știm că pentru el echipa și camarazii de armă au reprezentat a doua familie, de aceea aceste momente au fost cu atât mai emoționante.

Domnul plutonier adjutant (r) Răduță Cristinel este născut la 22 mai 1979, în localitatea Vidra. Este căsătorit și are trei copii. În anul 1997 a absolvit Liceul Teoretic „Simion Mehedinți” Vidra. Fiindcă de mic visa să ajungă pompier, în anul 1998 a susținut examenul de admitere la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” Boldești. A fost admis primul și s-a remarcat pe întreaga durată a cursurilor prin rezultate foarte bune. În urma absolvirii, în anul 2000, a fost repartizat la Grupul de Pompieri „Țara Bârsei” Brașov. În anul 2001 este mutat la cerere la Grupul de Pompieri „Anghel Saligny” al județului Vrancea, Secția de Pompieri Adjud. Din februarie 2002, până la trecerea în rezervă, și-a desfășurat activitatea, îndeplinind funcția de șef gardă intervenție-stingere la Stația de Pompieri Vidra. De-a lungul carierei s-a preocupat în permanență de perfecționarea profesională. Experiența dobândită în miile de intervenții și modul exemplar în care și-a exercitat atribuțiile au fost recompensate cu mai multe distincții, cea mai importantă fiind obținută anul trecut, pe 13 septembrie.

Rezultatele muncii sale au reprezentat un motiv de mândrie pentru întreg colectivul și au contribuit la prestigiul echipei ISU Vrancea. Un capitol din viața ta se încheie acum, iar altul nou va începe în curând. Îți dorim ca pensionarea să fie o perioadă specială, cu multe realizări pe plan personal. Să fii sănătos, să te bucuri de familie, de cei dragi și de fiecare zi din viață. Felicitări pentru frumoasa carieră militară!”, i-au transmis colegii de la ISU Vrancea.

 

Adauga comentariu