Facebook îşi pune cenușă în cap: conturile utilizatorilor suspendate din greșeală

După ce conturile de pe rețeaua de socializare a zeci de români au fost suspendate din cauza calificativelor minime acordate paginii oficiale de socializare a Poliției Române, reprezentanți ai reţelei Facebook au precizat că de vină a fost o eroare de algoritm, nu vreun demers al administratorilor paginii Poliţiei.

„Ne pare foarte rău de greșeală. Profilurile au fost suspendate din greșeală de sistemele noastre automate și au fost restabilite cât de repede posibil după ce am putut investiga situația. Ne pare rău pentru neplăcerile cauzate. Confirmăm că, în urma investigației, am descoperit că blocările au fost rezultatul unei erori la sistemele noastre automate anti-spam”, precizează reprezentanţii Facebook Europe, la solicitarea HotNews.

Pagina de Facebook a Poliției Române, care a fost în centrul scandalului, a renunțat joi la secțiunea de review-uri după ce ratingul se prăbușise din cauza zecilor de mii de utilizatori care dădeau note de o stea după scandalul șoferului care s-a ales cu dosar penal din cauza mesajului anti-PSD de pe plăcuțele de înmatriculare. Înainte de izbucnirea scandalului, Poliția Română avea nota 3,2 din 5.000 de review-uri, iar miercuri ajunsese la 1,1 din peste 50.000 de review-uri.

CITEȘTE ȘI:  Poliția Română se luptă cu românii pe Facebook. Mii de conturi au fost raportate și blocate

Printre cei care au criticat activitatea în online a Poliției Române se numără și Marian Godină.

„Pagina de Facebook a Poliției Române a ajuns să aibă recenzii de 1.6 din 5. Era de așteptat și am spus de la început că urmările acestei situații vor fi decontate de Poliție. Colegii de la București au gestionat foarte prost situația și continuă să se afunde, în loc să reacționeze cu calm și cât mai inteligent. Poate n-ar fi rău să întrebe dacă nu știu. Trist e că, citind review-urile de o stea, am văzut că foarte multe sunt scrise până și de polițiști”.

Între timp, Scandalul M***PSD se apropie de final. După ce autoritățile Suedeze au retras dreptul șoferului bucureștean de a mai conduce cu numerele de înmatriculare controversate, Poliția Română s-a declarat azi învingătoare și a propus chiar clasarea cauzei în care s-a dispus deschiderea dosarului penal. A și recunoscut, oarecum cu jumătate de gură că a greșit încadrarea juridică și totuși, încă nimeni din poliție nu și-a dat demisia pentru greșeala comisă.

CITEȘTE ȘI: După toate presiunile din ultimele zile, șoferul cu plăcuțele de înmatriculare Anti-PSD va scăpa de dosarul penal

Adauga comentariu