Exact ce le lipsește! Primarul din Soveja vrea piste pentru biciclete și spații verzi! Lucrările vor costa câteva zeci de mii de euro!

Costică Ciolan lovește din nou! După ce primăria Soveja este înglodată în datorii epice, administrația locală (adică majoritatea PSD din consiliul local) a comunei a găsit de cuviință să investească o sumă uriașă pentru localitate în „amenajări trotuare și piste pentru cicliști” în satul Dragosloveni.


După zicala „chelului îi trebuie tichie de mărgăritar”, Costică Ciolan își sumetecă tacticos mânecile pentru a da o nouă gaură în visteria comunei. Se știe că Soveja, în urma nesăbuințelor fostului primar Costel Pleșa și a actualului edil Costică Ciolan, a acumulat datorii fabuloase de 866.000 de euro, sumă care, probabil, nu va putea fi achitat decât cu efortul a două-trei generații de contribuabili sovejeni.


Noul proiect scos din cutia craniană a conilierilor locali costă, deocamdată estimativ, 242.735 de lei, adică 50.000 de euro. Banii vor fi destinați, așa cum am spus, reamenajării de trotuare (cu o suprafață totală de 1.080 de metri pătrați) și spații verzi (pe 900 de metri pătrați). Lucrările ar trebui să fie gata în maximum trei luni de la ordinul de începere. Un „fleak” pentru constructorii din ziua de astăzi și mai ales pentru cei care „se învârt” pe bani publici.  


Potrivit caietului de sarcini, lucrările reprezintă o necesitate atât din cauza degradării trotuarelor și spațiului verde din localitate cât și din alte rațiuni benefice comunității. Odată proiectul finalizat, acesta va contribui, printre altele, la „creșterea numărului de locuitori din teritoriu care beneficiază de servicii și infrastructură de bază, educațională, socială, culturală și condiții de mediu îmbunătățite”. Cel puțin așa scrie la docoment! Bănuim că până la sfârșitul anului sătenii din Dragosloveni vor pedala fericiți pe noile trotuare iar tinerii se vor plimba romantici prin noile spații verzi din localitate.

 

 

Adauga comentariu