Evenimente culturale în Vrancea organizate cu ocazia Centenarului Marii Uniri

Cu prilejul împlinirii Centenarului Marii Uniri de la 1918, Inspectoratul Școlar Județan Vrancea va fi implicat în organizarea mai multor activități în cadrul cărora va participa direct, ca partener. Între 23 și 28 aprilie, IȘJ va fi alături de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” în organizarea zilelor instituției. În perioada 12 – 30 martie, Inspectoratul Școlar este alături de Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” din Focșani pe parcursul manifestărilor „Marea Unire în documente și istoriografie”. Între 16 aprilie și 22 iunie, Școala Gimnazială „Anghel Saligny” va organiza cea de a III-a ediție a concursului județean „Mărturii din Vrancea”, având ca parteneri IȘJ și Prefectura Vrancea.

De asemenea, Colegiul Tehnic „Gh.Balș” din Adjud desfășoară în această perioadă (23 martie – 30 martie) o serie de manifestări culturale reunite sub titlul „Cea dintâi unită, Basarabia”. La acțiuni participă IȘJ, ca partener, Primăria Municipiului Adjud, Casa de Cultură „Tudor Vornicu” Adjud, școlile gimnaziale „Mihail Armencea”, „Principele Radu”, Angela Gheorghiu” și „Mareșal Alexandru Averescu” din același oraș.

Împreună cu  Universitatea de Stat din Moldova – Facultatea de Istorie și Filosofie, Inspectoratul Școlar Județean Vrancea organizează, în perioada 1 octombrie - 30 noiembrie 2018, o sesiune de comunicări și alte activități culturale reunite, generic, sub titlul „ Comunitățile locale românești și Unirea”. La organizarea evenimentelor își vor aduce aportul Muzeul Vrancei, Unitățile de învățământ preuniversitar din Municipiul Focșani, Asociația Generală a Învățătorilor din România, Liceul „Simion Mehedinți” din Vidra, Școala Gimnazială din Pufești și Școala Gimnazială din comuna Cîmpuri.

Chiar dacă au avut loc la începutul lunii, nu putem omite nici manifestările culturale „Pe urmele Marii Uniri de la 1918”, inițiate de Colegiul Național „Emil Botta” din Adjud. Pe lângă instituțiile locale, la eveniment au participat reprezentanți ai Institutului de Istorie „A. D. Xenopol” din Iași, precum și ai Universității Libere Internaționale din Republica Moldova.

Adauga comentariu