Este doar începutul! Peste 400 de vrânceni intră în șomaj tehnic!

Criza generată de răspândirea infecției coronavirusului și, implicit, de măsurile restrictive impuse de Guvern afectează serios sectorul privat din toată țara, deci și din Vrancea. Județul nostru nu era unul fruntaș în investiții însă închiderea fabricilor este o lovitură dură aplicată investotorilor străini și oamenilor care lucrau la societățile particulare.


Astfel, până în acest moment, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Vrancea (AJOFM) 250 de agenți economici din județul nostru, cu preponderență din domeniile servicii, confecții și construcții s-au depus solicitări de șomaj tehnic pentru mai bine de 400 de persoane.


Chiar în cursul zilei de astăzi, alți 7 agenți economici care își desfășoară activitatea în servicii au depus documente în vederea accesării indemnizației pentru șomaj tehnic, numărul persoanelor care ar urma să înceteze activitatea fiind de 71.


Din nefericire, nu toți agenții economici depun actele necesare obținerii șomajului tehnic pentru angajați. Cei mai mulți fie nu depun toate cele trei documente necesare (cererea pentru acordarea șomajului tehnic, declarația pe propria răspundere a angajatorului și lista persoanelor cărora li s-a suspendat contractul individual de muncă), fie nu sunt semnate de administratorul societății, fie în tabelul cu salariați nu este specificat ISCED – nivelul educațional.


Potrivit datelor furnizate de Ministerul Muncii, până la 1 aprilie, 155.000 de cetățeni și-au pierdut slujbele, alți 800.000 fiind trimiși în șomaj tehnic la nivel național.

 

Adauga comentariu