ENET cu un picior în groapă? Primăria pregătește o nouă majorare de capital chiar în pragul iernii!

Primăria Focșani are în vedere o nouă majorare de capital a societății ENET. Și cine să facă acest lucru dacă nu acționarul unic al instituției, respectiv administrația locală. De data aceasta situația pare să fie mai „împletită” decât altădată, vaccinul financiar fiind pentru ENET o chestiune de viață și de moarte, la propriu.


Printr-o adresă din data de 19 octombrie 2018 către Primăria Focșani, președintele Consiliului de Administrație al ENET SA, Nicolae Milanovici, cere cu pumnii strânși la gură majorarea capitalului social al instituției cu două milioane de lei. „Domnule Primar, Consiliul de Administrație al SC ENET SA Focșani (...) vă roagă să inițiați un proiect de hotărâre (...) pentru aprobarea majorării caăitalului social al societății cu suma de 2.000.000 lei”, se arată în adresă.


Cum era și firesc, acționarul unic al ENET, prin reprezentantul său, Cristi Misăilă, a trecut la treabă și „a născut” proiectul. Dar de ce atâta grabă pe societatea în cauză? Răspunsul îl aflăm din aceeași adresă prin care se arată că, în momentul de față, valoarea capitalului social este cu peste 50% mai mare decât cea a activului net.


În consecință, „menținerea acestui dezechilibru este deosebit de periculoasă întrucât dă posibilitatea oricărei persoane interesate să solicite Oficiului registrului Comerțului dizolvarea societății”, se mai precizează în adresa Consiliului de Administrație.


Având în vedere mărimea considerabilă a morcovului înfipt bărbătește în grădina conducerii ENET, primarul propune spre aprobare consiliului local majorarea capitalului social cu două milioane de lei, prin emiterea a 800.000 de acțiuni noi la prețul de 2,5 lei fiecare. Suma respectivă va fi folosită de ENET pentru plata gazelor naturale, necesare producerii agentului termic.

 

 

Adauga comentariu