„Eficiență energetică” la Colegiul Cuza. Elevii învață în frig din cauza unei probleme apărute după ce au fost schimbate geamurile!

Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza”, unul dintre cele mai bune licee din Focșani, este Cenușăreasa unităților școlare. Deși este un liceu de renume, iarna aceasta elevii stau în frig, din cauza unor probleme cu geamurile. Potrivit directorului unității, colegiul încearcă să rezolve această problemă cum poate, însă în această iarnă este greu de crezut că situația se va schimba total. Mai mult decât atât, dacă temperaturile vor fi foarte scăzute, cursurile ar putea fi suspendate!

Zilele trecute, Adevărul a relatat că elevii stau îmbrăcați la ore. Nu în vreo anexă, ci chiar în clădirea principală, impunătoare pe dinafară, dar ghețar pe dinăuntru. Situația a fost confirmată de directorul Daniela Sîrghie, care ne-a spus că probleme cu geamurile sunt de mai mulți ani... de când a fost schimbată tâmplăria, cu mare fast! „Așa este, cum ați văzut. Noi am primit bani pentru proiectul de refacere a tâmplăriei interioare și exterioare, proiect pe care îl terminăm acum. Dar abia de la anul vedem dacă ni se vor aloca bani de la bugetul local pentru schimbarea tâmplăriei. În clase încercăm să acoperim acest deficit de căldură cu ce putem, avem radiatoare. Clădirea a fost reabilitată acum 20 de ani iar în 2002 s-a schimbat și tâmplăria, dar până atunci nu se întâmplase să fie frig în școală. Atunci, în 2002, chiar doamna ministru a venit și a inaugurat schimbările”, ne-a declarat directorul Colegiului Cuza, profesorul de matematică Daniela Sîrghie. Totodată, aceasta a admis că, dacă va fi nevoie să suspende cursurile „vom analiza situația și atunci vom lua hotărârea care se impune”.

Adauga comentariu