E oficial: ministrului Justiției nu i-a plăcut de procurorul Țîrlea. Propunerea pentru adjunct la DIICOT este contracandidata procurorului vrâncean

Procurorul Florin-Cristinel Țîrlea a primit un refuz din partea ministrului Tudorel Toader, astfel încât a pierdut în cursa pentru a doua mână în DIICOT - structura centrală. Azi, în urma desfășurării procedurii de selecție de la Ministerului Justiției, s-a decis ca propunerea ministrului justiției pentru numirea în funcție să fie Elena-Giorgiana Hosu. Este pentru a doua oară când procurorul Țîrlea trece pe lângă o funcție de conducere, după ce la final de 2017 a pierdut concursul pentru ocuparea postului de procuror șef al Parchetului Județean, tot în fața unei doamne procuror.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca aceste propuneri să fie transmise Secției pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcție”, se mai arată în informarea MJ.

De remarcat că procurorul vrâncean, care a ajuns până la a susține azi interviu în fața ministrului Toader, a fost numit în magistrat în 1998. În același an în care a fost numit procuror, la câțiva kilometri depărtare, în Sibiu, își începea cariera, grație aceluiași decret 171 /1998, și Laura Codruța Lascu. Numele nu este doar o coincidență, fiind vorba chiar despre fostul șef al DNA. Cei doi - Țîrlea și Kovesi aveau să mai apară împreună și în alte documente: în 2002, când se conferea Diploma "Meritul judiciar" unor magistrați, 11 din Vrancea. Aceeași distincție obținea și Victor Viorel Ponta, procuror pe atunci la Parchetul de pe lângă Curtea Supremă de Justiție, coleg cu care Țîrlea a întreținut anumite relații de prietenie. Zice gura târgului, noi nu credem.

Adauga comentariu