E oficial! Cum arată demisia lui Tudorel Toader

Ministrul vrâncean al Justiției este și nu este în funcție. Aseară și-a redactat demisia, la presiunile prim ministrului Viorica Dăncilă, documentul semnat și parafat parvenindu-i acesteia prin intermediul șoferului lui Tudorel Toader. Documentul este redactat în stilul care îl caracterizează pe Toader: spune și nu spune nimic. Tudorel Toader face referire la „voința politică a CEx”, prin care i-a fost retras sprijinul politic, la decizia Vioricăi Dăncilă de a trimite președintelui solicitarea revocării din funcția de ministru al Justiției, dar și la voința exprimată de prim ministru în cadrul întâlnirii pe care cei doi au avut-o ieri.

Vă depun demisia din funcția de ministru al justiției, urmând ca dumneavoastră să apreciați asupra destinației și utilizării acesteia”, se arată în demisie.

Totodată, după cum a și afirmat în spațiul public, Tudorel Toader arată că va rămâne în minister până când înlocuirea sa va fi oficială. De altfel, de dimineață, pe pagina de Facebook a ministrului încă apare informația că acesta este membru al Guvernului Dăncilă.

Dacă ne luăm de pe declarațiile lui Toader din ultimele zile, acesta are de gând ca, după publicarea în Monitorul Oficial a decretului de numire a noului ministru al Justiției, să plece la Iași, pentru a-și relua cariera academică. Când se va întâmpla aceasta este greu de precizat. Ieri, președintele Klaus Iohannis a lăsat să se înțeleagă că nu ar fi de acord cu numirea lui Eugen Nicolicea în funcția de ministru al Justiției, calificând această ultimă remaniere ca un alt atac la adresa sistemului de justiție.

Adauga comentariu