După trei luni, instanța a constatat că Dragoș Matișan a fost trimis în judecată pe bună dreptate. Urmează contestația?

S-a întors o filă în dosarul fraudării Referendumului din 2012 privind suspendarea fostului preşedinte Traian Băsescu, cauză în care au fost trimiși în judecată șapte vrânceni. Judecătoria Focșani a constatat că actele întocmite de procurori în ceea ce îi privește pe cei șapte inculpați, în frunte cu Dragoș Matișan sunt „ca la carte”. De subliniat că probabil Matișan avea o presimțire și se simțea nedreptățit:

Chiar dacă Matișan a luptat cu statul paralel, instanța a decretat scurt: „respinge cererile şi excepţiile ridicate de inculpaţii Ariton George, Popa Maricica, Vasilescu Romeo, Lazăr Neculai, Repede Ionuţ şi Matişan Dragoş cu privire la legalitatea efectuării actelor de urmărire penală şi administrării probelor în dosarul nr. 6038/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani. Constată legalitatea sesizării instanţei cu rechizitoriul nr. 6038/P/2013 al Parchetului de pe lângă Judecătoria Focşani, privind pe inculpaţii - ARITON GEORGE, POPA MARICICA, VASILESCU ROMEO MARIAN, LAZĂR NECULAI, REPEDE IONUŢ, MATIŞAN DRAGOŞ, MILCOVEANU LUCICĂ”. Cu toate că s-a dispus începerea judecății, hotărârea judecătoriei nu este încă definitivă, putând fi contestată în 3 zile de la comunicare. Cei 7 au fost trimiși în judecată în martie anul acesta, dosarul plecând de la cel în care Liviu Dragnea deja a fost condamnat în primă instanță.

Cei șapte au fost trimiși în judecată pentru falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale la mai multe secţii de votare din Suraia şi Tulnici. La referendumul din 2012, Dragoş Matişan a fost preşedinte într-o secție de votare din Tulnici, calitate în care ar fi falsificat lista suplimentară a alegătorilor cu cinci persoane, pentru care a și semnat. Aici prezenţa raportată la urne a fost cea mai mare din ţară: 250%. Potrivit ultimei declarații, Dragoș Matișan era în 2017 inspector în cadrul Unității de Implementare Proiecte a Direcției Tehnice și de Investiții, Consiliul Județean Vrancea recompensându-l pentru această funcție cu 38.964 lei.

 

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu