După patru ani și un start ratat, CJ Vrancea promite din nou lucrări la Vila Rucăr din Soveja!

Serviciul Salvamont va beneficia în curând, adică peste cel puțin un an și jumătate, de un sediu îmbunătățit  în comuna Soveja. O anexă a Vilei Rucăr, adăpăstul de până acum al salvamontiștilor, a fost grav avariată de trunchiurile unor copaci care s-au prăbușit peste acoperiș, producând avarii destul de serioae pereților structurali. Copacii n-au căzut de capul lor, ci au fost „victimele” unor fenomene meteo extreme produse în decembrie 2014.


Așadar, reconstrucția anexei respective a fost pusă în discuție pe parcursul anului 2015 dar nu s-a realizat nimic concret, cu excepția aprobării unor indicatori tehnico-economici aprobați în noiembrie 2015, un an mai târziu de la evenimentele meteo care au distrus anexa.


Potrivit documentației întocmite atunci, investiția a fost evaluată la 548.813 lei iar perioada de realizare stabilită la un an. Iată că suntem în anul de grație 2019 și în Consiliul Județean Vrancea se readuce în discuție refacerea anexei distruse de copaci în iarna 2014 – 2015.


 De data aceasta, proiectul a suferit niște modificări în ceea ce privește costul investiției și durata de execuție a lucrărilor. Motivele majorării indicatorilor tehnico-economici sunt printre altele creșterea prețurilor la materialele de construcție, manoperă și dotări dar și efectuarea unor lucrări care nu fusesră luate în calcul inițial.


Așadar, valoatrea totală a investiției la Vila Rucăr din Soveja va fi de 1.102.062 lei cu TVA (231.618 euro), din care 28.087 lei vor fi destinați demolării vechii anexe și 1.073.975 lei vor fi alocați pentru construcție. Termenul de execuție a fost apreciat la un an și jumătate de la data începerii lucrărilor.
Pe lângă reconstruirea integrală a anexei, s-a mai avut în vedere realizarea a două fose septice,  reparații la sistemul de alimentare cu apă și refacerea totală a curții interioare.

Odată construcția terminată, pe lângă destinația sa de centru a salvamontiștilor vrânceni, vila va deveni gazdă primitoare pentru copiii școlilor din județ care vor putea veni aici pentru a se bucura de natura sălbatică din Munții Vrancei.

 

 

Adauga comentariu