După dezbateri aprige, consilierii liberali au acceptat ideea construirii unui centru de radioterapie în curtea spitalului din Focșani.

Ultima ședință de consiliu județean din acest an a fost prezidată de Marian Oprișan, care nu a dorit să plece în vacanța de sărbători fără a se despărți de opoziție în stilul caracteristic. Degajat, el a condus discuțiile în direcția dorită, închizând gura consilierilor liberali atunci cînd i s-a părut că aceștia „combat” cu prea mare insistență.


Ultima ședință nu a fost la fel de „tihnită” ca cea din coniliul local. De departe, proiectul cel mai discutat în contradictoriu a fost cel privind cel privind demolarea unor corpuri de clădire din curtea spitalului din Focșani. Pentru acest lucru, terenul pe care se află construcțiile trebuie trecut din domeniul public în cel privat al județului. Ideea susținută de PSD este că un investitor necunoscut s-a arătat interesat de construirea unui centru de radioterapie chiar în curtea Spitalului Județean „Sf. Pantelimon”.


Liberalii s-au arătat sceptici în ceea ce privește capacitatea societății IODIMED de a construi centrul respectiv, motivând situația financiară mai mult decât precară a acesteia. Așa că au propus un prim amendament: dacă timp de trei ani nu se construiește nimic pe acest tetren, acesta să revină în domeniul public al județului. Cererea liberalilor a stârnit veselia pe chipul lui Marian Oprișan care a lăsat-o pe Raluca Dan să clarifice situația, aparent neînțeleasă de consilierii din opoziție.


Așadar, secretarul județului a explicat că în ședința de astăzi e votează de fapt demolarea clădirilor care, de fapt, nu există. Ceea ce se va face praf și pulbere va fi un vechi garaj din tablă. A fost momentul când liberalii au depus un al doilea amendament prin intervenția consilierului Emilian Diaconu. El a propus următoarea soluție: dacă investitorul respectiv tot se arată interesat de construirea unui centru de radioterapie, ei bine, să i se dea cinci hectare din cele deținute de consiliul județean pentru ridicarea noului spital.


După replici succesive între președintele ședinței și liberali, amendamentul consilierului Emilian Diaconu a căzut cu „succes”. Până la urmă proiectul de hotărâre a trecut în unanimitate după ce social-democratul Marian Oprișan s-a învoit să-și asume responsabilitatea că pe terenul respectiv va fi ridicat, într-adevăr, un centru de radioterapie, lucru care a fost întărit de un al treilea amendament liberal.

 

Adauga comentariu