După decizia instanței în cazul Dragnea, nici un parlamentar PSD de Vrancea nu a răspuns la telefon. Excepție a făcut senatorul Cristian Dumitrescu care era foarte ocupat. Marian Oprișan avea treabă!

Înalta Curte de Casație și Justiție s-a pronunțat în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului Teleorman. În timp ce fosta soție a liderului PSD, Bombonica Prodana, a primit doar o amendă administrativă de 1.000 de lei, Liviu Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

Instanța a anulat suspendarea condiționată a pedepsei din dosarul referendumului.
Liderul PSD a fost judecat pentru fapte de corupţie alături de fosta sa soţie, Bombonica Prodana, și alte 9 persoane, angajate ale Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Dosarul a intrat pe rolul Înaltei Curți de Casație și Justiție în urmă cu aproape doi ani, pe 15 iulie 2016, alte acuzații fiind fals intelectual și abuz în serviciu.

Potrivit procurorilor anticorupție, faptele datează din perioada iulie 2006 – 2013, când Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman și președinte al PSD Teleorman. Acesta este acuzat că ar fi instigat-o pe Floarea Alesu, directorul DGASPC Teleorman, să dispună „în mod ilegal menținerea în funcții și implicit plata drepturilor salariale pentru inculpatele Botorogeanu Adriana și Stoica Anisa-Niculina, angajate în cadrul DGASPC Teleorman. În realitate cele două persoane și-au desfășurat activitatea la sediul organizației județene Teleorman a partidului politic al cărui președinte era inculpatul Dragnea Nicolae Liviu, aspect cunoscut de acesta din urmă”, după cum se arăta în comunicatul DNA.


Soluția în dosar a fost amânată de trei ori până astăzi. La pledoariile de final, procurorii DNA au cerut închisoare cu executare pentru toţi cei 11 inculpați. Fosta șefă a DGASPC a primit 3 ani și 7 luni cu executare, în timp ce directorii adjuncți, șefii de serviciu, au fost condamnați la 3 ani cu suspendare, fie la 1 an de închisoare cu suspendare. De asemenea, fosta secretară a PSD Teleorman a fost condamnată la 2 ani cu suspendare.

Am încercat să aflăm opinia parlamentarilor PSD de Vrancea în legătură cu decizia instanței în cazul Dragnea, însă singurul care a răspuns la telefon a fost senatorul Cristian Dumitrescu, însă politicianul  a motivat că este ocupat. Același răspuns l-am primit și de la președintele PSD Vrancea, Marian Oprișan.


 

 

Adauga comentariu