După așteptări „seculare”, locuitorii de pe strada Ion Basgan își vor vedea visul cu ochii. După calculele primăriei, până în primăvara anului viitor strada ar putea fi asfaltată. Costurile lucrării se ridică la 400.000 de euro!

Avem o veste bună pentru cetățenii care locuiesc pe strada Ion Basgan din Focșani. Edilul nostru a scos la licitație lucrările pentru refacerea infrastructurii și, cât ai bate din palme, s-a declarat câștigătorul: ROMAN IMPEX PREST SRL, controlată de nimeni altul decât Victor Roman, mogulul drumurilor din Adjud, fost deputat PSD și prieten al administrației județene. Lucrarea, estimată inițial la suma de 2,5 milioane de lei, a fost atribuită societății pomenite mai sus pentru 1.840.377 lei (400.000 de euro). Pe lângă execuție, firma lui Victor Roman se va ocupa și de proiectul de execuție, detaliile acesteia și proiectarea tehnică. Adică, tot tacâmul.


Potrivit anunțului dat pe SEAP, „vor fi executate lucrări de reabilitare și modernizare a străzii Ion Basgan și de aducere a acesteia la un nivel ce va asigura confort și siguranță în exploatare”. Expertiza tehnică elaborată la cererea municipalității ne informează că strada e făcută praf, plină de „deformații și iregularități” (elegant vorbind), ceea ce face ca apa provenită în urma precipitațiilor să se adune pe suprafața de rulare. Strada Ion Basgan are o lungime de 524 metri pătrați și nu a mai văzut asfalt de foartă multe vreme.


În sectorul cuprins între Bulevardul Independenței și strada Mare a Unirii ,pe ici pe colo „își mai fac veacul” câteva dale din beton,crăpate, denivelate și rupte, cârpite pe alocuri cu mixtură asfaltică aflată într-o permanentă stare de degradare. De asemenea, după cum bine știu locatarii din zonă, din cauza colmatării canalizărilor, colectarea apelor pluviale se face cu dificultate, asta ca să nu spunem că nu se face deloc. În celălalt sector (intersecția străzilor Mare a Unirii și Mihai Eminescu) lucrurile stau încă și mai prost.


Sistemul rutier este din balast (drum de țară, ce mai...), carosabilul este plin de denivelări și deformări, iar prezența numeroaselor gropi face imposibilă scurgerea apei. În ansamblu, expertiza tehnică zice că „starea tehnică a străzii este rea pe întreg ansamblul, traficul desfășurându-se cu dificultate, în condiții improprii. Starea de degradare a străzii a fost agravată de lipsa lucrărilor de întreținere adecvate”. În continuare scrie negru pe alb că „Ion Basgan” este improprie traficului auto iar circulația pietonală se desfășoară cu mare greutate (mai ales când pluă sau se topește zăpada).
Așa cum se arată în documentație, strada va trebui să fie gata la nouă luni de la atribuire, cu alte cuvinte primarul ar trebui să taie panglica exact pe 24 aprilie 2019.

Adauga comentariu