Dumnezeu, ultima soluție

Raiul, pământ românesc.

N-aș vrea să văd inbox-ul lui Dumnezeu. La câte probleme sunt în lumea asta, cred că îndrăgita entitate omniscientă nu-și mai vede capul de treabă. Mai un război, mai o foamete, mai o pandemie. E extrem de dificil să fii Dumnezeu în ziua de azi.

Dar există un folder special în mail-ul lui Dumnezeu. E ăla în care se uită din când în când și râde ștrengărește. E folder-ul în care se strâng rugăciunile românilor care au ajuns la ultima soluție. Când nimic nu funcționează, apelăm la Dumnezeu. Simpaticul Creator s-a prins de această mârșăvie și de aia a creat folder-ul: să se distreze, că o viață are și El. Infinită, dar, totuși, viață.

Ultima dată când Dumnezeu a deschis folder-ul „ultima soluție”, i-a găsit acolo pe cei de la Dinamo.

„Dinamo e în „moarte clinică“, ajunsă pe penultimul loc în Liga I, cu şapte înfrângeri la rând în campionat. Şi pare tot mai clar că are nevoie de un miracol sau de un ajutor divin. De aceea, fanii au şi luat măsuri în acest sens. Având în vedere că au cam epuizat soluţiile sportive, în speranţa că echipa îşi va reveni, cei de la Dinamo au trecut la următorul nivel.

Astăzi, la iniţiativa fanilor, la stadionul de la „Ştefan cel Mare“ a fost adus un preot care a a sfinţit vestiarul!”, scrie adevarul.ro.

Nu merge cu managementul, nu merge cu antrenorii, nu merge cu fotbalul, ajungi la fundul sacului soluțiilor și acolo îl găsești pe Dumnezeu.

Asta numesc eu credincioși de rezultat. Când ai epuizat absolut tot și nimic nu funcționează, faci o cruce și îi predai volanul lui Dumnezeu. Ca studenții care se duc la biserică în sesiune. Unii dintre ei probabil sunt atei, dar dacă n-au învățat nimic și nu știu cum vor trece examenele, e momentul să apeleze la ultima soluție din ceruri. Poate se îndură Bărbosul și face să fie bine.

Apropo de asta, cel mai bine vezi numărul ateilor adevărați într-un avion aflat în plină prăbușire.

Schimbând tabăra, există mulți credincioși adevărați în țara asta, dar există și mulți credincioși asimptomatici. Ăia care apelează la Divinitate doar când planurile A, B, C... Z au eșuat.

Cei de la Dinamo sunt cel mai bun exemplu. Nu suntem în stare să dăm cu piciorul într-o minge? O să chemăm un preot să sfințească vestiarul! SIGUR Dumnezeu va vedea și ne va transforma în Messi și Ronaldo!

Și credința asta asimptomatică este emblematică pentru România. Lăsăm în grija lui Dumnezeu toate neputințele noastre.

Nu suntem în stare să facem un sistem complex de irigații? O să chemăm preoții să sfințească ogoarele și să cheme ploaia!

Sistemul sanitar e praf? Scoatem moaștele pe străzi, să ne salveze de Covid!

N-avem educație? Chemăm popa la începutul anului școlar!

N-avem drumuri? Sfințim cârpelile!

Și când, într-un final, Dumnezeu va răspunde la rugăciunile din folder-ul „ultima soluție”, va spune:

„Apoi, dragi români, nu știu cine v-a lucrat aici...”

Adauga comentariu