Drumarii spun că sunt pregătiți de iarnă, cu materiale antiderapante și 52 de utilaje care pot fi închiriate la nevoie, din totalul celor 67 necesare

Pe cei aproape 500 de kilometri de drumuri naționale din județ se va circula iarna ca vara - sau cel puțin ne pregătim. Secția Drumuri Naționale Focșani s-a echipat cu necesarul estimat de materiale antiderapante, adică 16.000 tone de sare, 70 tone clorură de calciu, 15 tone de nisip ecologic și 3.380 tone de nisip obișnuit. Practic, așteptăm doar să vedem de ce va fi nevoie, dat fiind că între timp și utilajele se „încălzesc”.

Dintr-un raport al SDN Focșani rezultă că avem nevoie de 67 de utilaje care să intervină, însă cele mai multe dintre acestea  - 52, sunt doar închiriate, în caz de nevoie. Cu toate acestea, șoferii sunt asigurați că niciun utilaj nu va fi „cruțat”. Vrancea are trei baze de deszăpezire, la Adjud, Bîrsești și Focșani, precum și trei puncte de sprijin - la Cîmpuri, Greșu și Vintileasca. Defalcat, la Focșani sunt 30 de utilaje închiriate și 9 proprii, la Adjud - 10 închiriate și doar 3 proprii, iar la Bîrsești 12 utilaje sunt închiriate și 3 proprii. Numărul acestora nu este ales la întâmplare, ci este calculat un necesar de utilaje în funcție de lungimea drumului aflat în administrare.

Totodată, SDN a făcut cunoscut și că de deszăpezirea drumurilor naționale se va ocupa în această iarnă o societate din Suceava, Flor Construct. Însă până la primele ninsori serioase, sunt și alte pregătiri de făcut. De exemplu, montarea panourilor parazăpezi. Însă, din ceea ce a raportat SDN Focșani, ar mai fi nevoie de un răgaz de la „Baba Iarna”: „Secția a montat panouri parazăpezi pe o lungime de 15 kilometru, dar această lucrare se desfășoară cu dificultate datorită ocupării terenurilor de culturi agricole și a întârzierii efectuării lucrărilor agricole. Funcție de eliberarea acestor terenuri, aceste lucrări vor fi tratate cu prioritate maximă”.

Adauga comentariu