Dragoș Bârlădeanu. Deputat: Când nu ai realizări proprii, dar ai sarcină de serviciu să îi lauzi pe alții

Deputatul Bârlădeanu nu are prea multe de spus despre activitatea sa – cel puțin nu pe pagina sa „oficială” de parlamentar de pe Facebook. Are însă activitate, mai mult share-uri de la șeful său pe linie de partid - despre alte „realizări” care nu se vor concretiza niciodată, câteva urări și așa mai departe. Nici pe pagina personală nu e mai comunicativ, dar măcar de aici putem afla cine e adevăratul său angajator: Partidul Social Democrat Vrancea. Așa că am trecut la lucruri mai srioase, că poate deputatul e timid și nu vrea să se laude în public. Însă pe pagina Camerei Deputaților nu are de ales, totul e la vedere. Dacă mai sunt vrânceni care încă nu știu, Dragoș Petruț Bârlădeanu (pe numele complet) a fost ales deputat în circumscriptia electorala nr.41 Vrancea, validat pe 21 decembrie 2016. Un an, o lună și câteva zile, cum ar veni.

De atunci și până în prezent, activitatea sa parlamentară în cifre a însemnat 33 de inițiative legislative (una promulgată în Legea cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice), o moțiune și două luări de cuvânt (în două ședințe). Acestea din urmă atârnă poate cel mai greu. Împreună, însumează câteva momente bune în care deputatul a vorbit cursiv. Nici mai mult nici mai puțin de 40 de secunde întregi! 39 la depunerea jurământului de credinţă faţă de ţară şi popor, în şedinţă solemnă, și o secundă la ședinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului din 24 mai 2017, la numiri.

Bârlădeanu are firește activitate intensă și în două Comisii permanente. Este vicepreședinte al Comisiei pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă  - din martie 2017 – cu toate că acel capitolul „comunicare” nu pare punctul său forte... Totodată, a fost secretar și membru al Comisiei pentru buget, finante și banci (din ianuarie 2017). Este în patru grupuri de prietenie cu Parlamentele altor state: președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Elveția, membru în alte trei grupuri mai mult sau mai puțin prietene: Republica Turkemistan, Republica Cipru și Republica Austria.

Dar cei care doresc să afle mai multe despre realizările din Camera Deputaților îi pot face o vizită la Biroul parlamentar din Focşani, Str. Republicii nr. 13, jud. Vrancea. Adică la sediul PSD Vrancea, unde se mai îngrămădesc să asculte și să ajute cetățenii și restul deputaților PSD de Vrancea: Tudoriţa-Rodica Boboc, Nicuşor Halici și Angel Tîlvăr.

Ce a făcut deputatul până să ajungă la București? Păi între octombrie 2008 - decembrie 2016 a fost vicepreședinte al Consiliului Județean Vrancea și membru al Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Vrancea, apoi între octombrie 2006 - octombrie 2008 a fost consilier judeţean, membru ATOP, dar și director marketing la SC Nadria Comex SRL – Focşani. Tainele succesului în Parlament le-a prins de pe atunci, în calitate de șef cabinet europarlamentar Cristian Dumitrescu la birourile acestuia din Bruxelles şi Focşani. Anterior, între iulie 2002 - octombrie 2006 fusese inspector de specialitate în cadrul Direcţiei de Relaţii Interne şi Internaţionale la CJ Vrancea, iar între ianuarie 2000 - iunie 2002, simplu funcționar economic la Nadria.

 

 

Adauga comentariu