Două dosare penale în urma acțiunii desfășurate ieri în Piața Moldovei

Peste 70 de controale au desfășurat ieri în Piața Moldovei polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Focșani și cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, în colaborare cu specialiști din cadrul Direcției Sanitar Veterinare şi pentru Siguranța Alimentelor Vrancea, sprijiniți de luptătorii Serviciului Pentru Acțiuni Speciale. Oamenii legii au acționat pentru a preveni faptele ilicite de comerț și a contrabandei cu țigări, în timpul controalelor fiind legitimate peste 80 de persoane și constatate două infracțiuni. Până la finalul zilei, au fost aplicate 21 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste  3.000 lei. 

Controalele au vizat verificarea respectării legalităţii aprovizionării, transportului şi vânzării mărfurilor, precum şi realitatea înregistrărilor în evidenţa contabilă a operaţiunilor. Polițiștii au întocmit două dosare penale privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate contrabandei prevăzute de art. 270 alin. (3) din Codul Vamal.

De asemenea, au fost constatate 21 de contravenții, pentru care s-au aplicat amenzi în valoare de 3.390 lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate la Legea 12/1990 privind protejarea populației împotriva unor activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite.

Agenţii economici trebuie să cunoască faptul că documentele de proveniență însoțesc mărfurile, indiferent de locul in care acestea se află, pe timpul transportului, al depozitării sau al comercializării. Prin documente de proveniență se înțelege, după caz, factura fiscală, factura, avizul de însoţire a mărfii, documentele vamale, factura externă sau orice alte documente stabilite prin lege.

Activitățile polițiștilor pe linia protejării populației împotriva unor activități de producție, comerț sau prestări de servicii ilicite vor fi intensificate în perioada următoare în toate localitățile urbane și rurale din județul Vrancea”, comunică IPJ Vrancea.

Adauga comentariu