Dosarul crimei de la Vidra continuă la Galați. Bărbatul care și-a omorât în bătaie iubita de 19 ani a încercat să își minimalizeze vinovăția și a atacat prima sentință de condamnare

Vrânceanul care și-a ucis prietena în bătaie în aprilie anul trecut a încercat să convingă instanța că merită o încadrarea mai ușoară și apoi a atacat soluția de 13 ani închisoare aplicată la Tribunalul Vrancea. După ce a fost bătută cu bestialitate, pe fondul unui acces de gelozie. victima acestuia a decedat în spital, acolo unde a și împlinit 19 ani. La scurt timp, vrânceanul s-a predat la poliție, a fost arestat preventiv, însă în fața judecătorilor a solicitat să fie judecat nu pentru omor, ci pentru lovituri cauzatoare de moarte, caz în care pedeapsa ar fi fost mai ușoară. Pe lângă pedeapsa cu închisoare, inculpatul a fost obligat să plătească despăgubiri atât către familia victimei, cât și către unitățile spitalicești unde cadrele medicale au încercat să îi salveze viața tinerei. Ulterior, toate părțile au atacat această primă soluție, dosar care se va judeca la Galați.

Respinge ca neîntemeiată cererea formulată de inculpat prin apărător de schimbare a încadrării juridice din infracțiunea de omor, în infracțiunea de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Condamnă pe inculpatul Arhișan Ionuț, în prezent aflat în Penitenciarul Focșani, pentru omor, la o pedeapsă de 13 ani închisoare. ...dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul Arghișan Ionuț în vederea înscrierii în Sistemul Naţional de Date Genetice şi Judiciare. Admite în parte pretențiile civile solicitate de părțile civile. Obligă inculpatul Arghișan Ionuț la plata a câte 5.000 lei despăgubiri civile cu titlu de daune materiale către părțile civile și la câte 20.000 euro cu titlu de daune morale către părțile civile. ...obligă inculpatul Arghișan Ionuț la plata despăgubirilor civile către unități spitalicești: Spitalul Clinic de urgență „Sf.Apostol Andrei” Galați la 48.176,98 lei, reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale acordate victimei; Spitalul Județean de urgență „Sf.Pantelimon” Focșani la 393,97 lei, reprezentând contravaloarea îngrijirilor medicale acordate victimei; Serviciul de Ambulanță județean Vrancea la 427,56 lei, reprezentând cuantumul cheltuielilor ocazionate cu transportul victimei, sume la care se adaugă dobânda legală aferentă până la achitarea integrală a debitelor. Ia act că inculpatul a fost asistat de avocat ales”, se arăta în hotarârea din decembrie.

Cazul Monicăi Vidreanu, eleva de 19 ani, a șocat o întreagă comunitate. Tânăra fusese adusă în stare de comă la spitalul din Vidra chiar de cel care o bătuse. Fata a fost transferată în stare gravă de la Vidra la Spitalul Județean din Focșani, iar de aici la unitatea medicală din Galați. În ciuda eforturilor medicilor, leziunile cerebrale grave au dus la decesul acesteia, pe un pat de spital.

Adauga comentariu