Dosarul consilierului județean Guguianu, din nou la Galați. Cât este cercetat pentru folosirea simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob, continuă să conducă ședințele ATOP, ca președinte!

A trecut mai bine de o lună de când Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Galați anunța că s-a sesizat din oficiu cu privire la o posibilă infracțiune comisă de consilierul județean Constantin Guguianu (PSD). Deși inițial comunicarea oficială a fost aceea că „procesul-verbal de sesizare din oficiu, împreună cu xerocopii de pe articolele de presă din mass-media, au fost trimise la Parchetul de pe lângă Judecătoria Focşani” pentru a fi efectuate cercetări, cauza s-a întors de unde a plecat. În urmă cu puțin timp, dosarul a fost retrimis de la Focșani la Galați, după ce între timp au mai fost alăturate și alte sesizări pe același subiect. Cercetări se fac pentru „răspândirea, vânzarea sau confecționarea de simboluri fasciste, rasiste ori xenofobe, precum și deținerea, în vederea răspândirii, a unor astfel de simboluri”.  

Între timp, deși PSD anunța pe 14 ianuarie că „se delimitează de acțiunile domnului Constantin Guguianu și condamnă ferm acest tip de comportament”, adică faptul că a postat pe pagina sa de Facebook „o fotografie trucată cu Președintele României” și că acesta a demisionat „din demnitatea publică, dar și din calitățile deținute în cadrul organizației PSD Vrancea”, aflăm că, la câteva zile, ședința Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Vrancea a fost condusă chiar de acesta, în calitate de președinte!

Pe 18 ianuarie, chiar la sediul Consiliului Judeţean Vrancea, a avut loc sedinţa Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică Vrancea. Cum ar veni, siguranța cetățenilor din județ este evaluată și dirijată de consilierul cercetat penal, de care s-au „delimitat” toți colegii de partid - în frunte cu președintele PSD Vrancea, nimeni altul decât președinte al CJ.

Deși nu apare distinct pe declarația sa de avere, Guguianu a încasat venituri din această activitate de președinte - chiar dacă pe site este menționat ca fiind un simplu membru.

Pe anul 2017, Guguianu a avut venituri din firma sa, unde este „asociat”, din pensie, indemnizația de consilier județean, dar și de la Administrația Piețelor, unde este în continuare membru în consiliul de administrație.

Pe lângă acestea, social democratul ar mai fi și un fel de membru onorific la Parking, societatea care administrează cu pricepere parcările din municipiu. Cum nu apare niciun venit la acest capitol, putem doar bănui că activitatea sa ca mandatar al CL Focșani în Parking e așa... ca să fie.

Adauga comentariu