DOMN' POFESOR DE IPOCRIZIE: Dîncu ne aburește că PSD nu îşi poate permite să facă niciun fel de înţelegere cu PNL. Dar noi o știm cu toții: PSD nu are nici un chef să-și asume guvernarea pe criza asta

Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dîncu, susține că discursul noului președinte al PNL, premierul Florin Cîțu, e ipocrit, după ce acesta s-a manifestat interesat să încheie o înțelegere inclusiv cu PSD, „cu orice partid dispus să-i susțină guvernul”.

Desigur, în materie de ipocrizie și de mâncat politică cu polonicul cel mare Vasile Dîncu este expert. Pe de o parte ne zice că PSD nu îşi poate permite să facă niciun fel de înţelegere cu PNL. Dar ută să ne spună ce știm cu toții: că PSD nu are nici un chef să-și asume guvernarea pe criza asta. Așa că dă numai din gură și atât. Oricum nu se pricep la altceva. Urâtă diluare a activului de partid s-a petrecut în toate partidele din România în ultimii 15 ani.

„…Ipocrit Florin Cîțu prin acest discurs al său, parcă mai ieri PSD era cel mai periculos partid…” a comentat Dîncu, referindu-se la promisiunile lui Cîțu de la Congresul PNL, prin care se angaja în fața delegaților că nu va face niciodată o alianță cu PSD, „acest partid toxic”.

„Să negocieze Cîțu cu toate partidele, cum zice… În ce ne privește noi nu ne-am manifestat vreodata interesul de a negocia cu el și nici nu se va întâmpla acest lucru”, a susținut Dîncu în emisiune la Digi24.

Liderul social-democart a continuat, apreciind că Florin Cîțu „este pe ducă” și că el „nu va mai conduce mult timp guvernul”.

„Cîțu trebuia să plece în mod normal…Oricum, el este pe ducă, nu va mai conduce mult timp Guvernul”, a afirmat Vasile Dîncu.

Social-democratul a adăugat că nu există nicio strategie pentru partidul său în susținerea unui guvern minoritar – chiar dacă a admis că nici alegerile anticipate nu reprezintă pentru PSD o alternativă în acest moment, având în vedere „problemele cu care se confruntă țara”.

O variantă acceptată ar fi ca Iohannis, „actorul principal” în această criză politică , să desemneze un premier de la PSD, spune Dîncu.

„Iohannis – actorul principal – va trebui să desemneze din nou un premier, după ce va cădea Guvernul Cîțu, pentru că acest Guvern va cădea (…)”, a spus Dîncu, sugerând că acela va fi momentul ca un membru PSD să preia guvernarea, pentru că oricum social-democrații nu-și vor permite „nici pe față nici pe la spate să facă vreo înțelegere cu PNL și nici să susțină un guvern minoritar”, a spus Dîncu, conform g4media.ro

Adauga comentariu