Doi oameni ai străzii, arestați preventiv în dosarul cadavrului găsit la Castelul de Apă din Sud. Resturile umane au fost decoperite în urma unui denunț din penitenciar

Doi bărbați, care luni de zile au fost principalii suspecți în dosarul cadavrului găsit în zona Castelului de Apă din Sud, au primit astăzi mandate de arestare preventivă pentru omor și profanare de morminte. Cei doi erau de mai mult timp în vizorul anchetatorilor, însă se așteptau rezultatele expertizelor medico legale. Macabra descoperire a fost făcută după ce unul dintre inculpați a povestit ceea ce făcuse. Atunci, procurorii și poliția au mers pe fir și au dat de resturile umane.

În toamna anului trecut, anchetatorii aveau să descopere o crimă despre care nimeni nu avea habar. Victima, om al străzii, dispăruse de câteva luni, însă familia nu alertase poliția, întrucât nu țineau legătura. Numai că un alt om al străzii, arestat într-un dosar de tâlhărie și dus în Penitenciarul Focșani, s-a pus la povești cu un coleg de celulă: i-a mărturisit că în primăvara anului 2018, împreună cu un alt tovarăș, a ucis un om. De aici și până la denunț nu a lipsit mult. Colegul de celulă a mers și a povestit anchetatorilor ceea ce auzise. Deși nu a fost luat în serios, s-au dispus cercetări. Așa s-au descoperit în zona Castelului de Apă din Sud resturile unui alt bărbat, despre care se presupunea că ar fi din Gugești. 

Pentru a se demonstra exact identitatea victimei, în cauză s-au dispus două expertize medico-legale. Una antropologică, iar alta de tip ADN. Aceasta din urmă a stabilit cu certitudine identitatea cadavrului, fiind făcute comparații cu profilul genetic al sorei victimei. Între timp, au fost descoperiți și ambii autori și, din informațiile strânse a rezultat că cei trei își făceau veacul împreună, iar în ziua respectivă între ei a avut loc un conflict pe fondul consumului de alcool și al altor substanțe halucinogene. Din acest motiv, și amintirile inculpaților erau destul de confuze, însă în final nu au fost dubii. Astfel, s-a stabilit că cei doi l-au ucis cu sânge rece, l-au aruncat într-o groapă și i-au dat foc.

Astăzi, procurorii au solicitat instanței să dispună arestarea inculpaților, iar probele au convins instanța. „Admite propunerea formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Vrancea, pentru arestarea preventiva a inculpaţilor C. M. şi C. F. si în consecinţă: Dispune luarea măsurii arestărtii preventive pe o perioadă de 30 zile, începând cu data de 12 iunie 2019 până pe 11 iulie 2019. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în încheierea Tribunalului Vrancea. 

În fața judecătorului de drepturi și libertăți cei doi nu au avut chef de vorbă, amintiri sau povestiri. Unul dintre ei a spus doar că își menține declarațiile de la urmărirea penală, în care recunoștea tot. În schimb cel de-al doilea a refuzat să spună ceva despre faptă. Mai mult decât atât, chiar dacă el a fost cel care și-a povestit fapta în penitenciar, la anchetă nu a avut nimic de zis.

Sursa Foto: Vrancea 24

Adauga comentariu