Doi civiliști de la Judecătoria Focșani se mută în penal. Despre cine este vorba și ce completuri vor prelua

Toamna se vor număra noi judecători de penal la Judecătoria Focșani. Această secție a instanței era în pericol să funcționeze cu doar doi judecători definitivi și un stagiar, în condițiile în care din septembrie trei penaliști vor ieși la pensie, însă problema pare că și-a găsit rezolvare. Luna trecută, decizia de a repartiza noii judecători de penal a fost luată în cadrul Colegiului de Conducere al Judecătoriei Focșani.

Începând cu data de 22.07.2019 dispune repartizarea judecătorilor Emilia Botezatu și Alexandra Țiu de la Secția civilă la Secția penală a Judecătoriei Focșani, ca urmare a existenței unui dezechilibru vădit și de durată între secții, sub aspectul volumului de activitate, datorat eliberării din funcție prin pensionare a trei judecători din cadrul Secției penale (respectiv Doina Miron, Luminița Duță și Ana Dinu Murguleț), începând cu data de 1 august 2019. Începând cu data de 2.09.2019 se desemnează în cadrul Secției penale a Judecătoriei Focșani ca judecători titulari ai completurilor ai căror judecători se vor pensiona cu data de 1.08.2019, potrivit opțiunilor exprimate și/sau criteriilor de selecție din ROI, astfel: pentru completul P4M4C4 - doamna judecător Alexandra Țiu, pentru completul P3M3C3 - doamna judecător Emilia Botezatu”, se arată în Hotărârea de Colegiu.

Aceasta înseamnă că Emilia Botezatu va prelua completul Luminiței Duță, iar Alexandra Țiu va prelua completul Anei Dinu Murguleț. Fără doar și poate, vestea este mai mult decât bună, însă cel mai probabil plecarea de la Secția civilă a celor două judecătoare va fi regretată, dat fiind că acestea sunt cunoscute în mediile juridice ca unele dintre cele mai bune civiliste, cu soluții corecte și complete.

Tot luna trecută s-a decis în Colegiu ca dosarele înregistrate la cel de-al treilea complet de penal al cărui titular se va pensiona - P1M1C1 - să fie repartizate ciclic începând cu 1 august. Și, pentru că vor dispărea două completuri de civil, au fost excluse de la repartizarea ciclică aleatorie, începând cu 17 iunie, a dosarelor la C10M2 și C9M3 „și completurile corespondente OP10 și OP9, urmând ca posibilitatea desființării/inactivării să fie discutată la o dată ulterioară afișării rezukltatelor finale la concursul de admitere în magistratură, aflat în curs de desfășurare”.

În ianuarie, Colegiul de conducere al Judecătoriei Focșani a decis repartizarea stagiarilor la completurile nou înființate. Decizia a fost luată în funcție de opțiunea noilor judecători: trei completuri de civil - judecători Alina Enea, Loredana Arhip și Laura Cătănoaie, și unul de penal - judecător Andrei Lăcătușu.

Adauga comentariu