DOCUMENTE: Stomatologul Mihai Nedelcu, dat în judecată pentru malpraxis! I se cer daune de peste 30.000 de euro pentru un implant greșit: „Am suferit leziuni traumatice, am avut perioade în care nu puteam mânca sau vorbi”

Medicului Mihai Nedelcu i se solicită în instanță 100.000 lei daune morale, dar și 54.000 lei daune materiale, în urma unei intervenții stomatologice pe care a efectuat-o în urmă cu patru ani și despre care pacienta spune că a fost una mai mult decât defectuoasă. În acești ani, femeia care îl acuză pe stomatologul Nedelcu de malpraxis a încercat să rezolve situația amiabil, ajungând chiar și până la a face plângere penală, dar și sesizare la Colegiul Medicilor. Din ce se arată în documentele pe care le avem, medicul și-ar fi recunoscut parțial greșeala și ar fi fost de acord să îi plătească o parte din sumele pe care le primise pentru intervenția chirurgicală. Luna trecută, partea vătămată - care s-a trezit schilodită aproape pe viață de la niște implanturi dentare, a introdus acțiune în instanță, în pretenții. Aici, femeia solicită ca Nedelcu să o depăgubească pentru „prejudiciile suferite urmare a intervenției deficitare şi eronate efectuate de d-l doctor Nedelcu Mihai, care s-au manifestat pe toate planurile (fizic, pishic, material și moral)”.

Până la apariția acestui material, medicul Nedelcu nu ne-a oferit un punct de vedere. Dacă ne va răspunde solicitării adresate pe telefonul de serviciu primit în calitate de consilier local PSD, vom reveni cu precizări.

Acțiunea este introdusă atât împotriva medicului stomatolog, cât și a clinicii medicale DENT EXCEL şi a societății cu același nume, afacerea soților Nedelcu. Până una alta, un medic stomatolog din Constanța a dat verdictul: „implanturile dentare sunt inserate fără raţionament protetic, în malpoziţie sagitală şi antero-posterioară. Ancorarea osoasă este deficitară, fiind prezente resorbţii multiple şi suprafeţe implantare neacoperite cu os, aflate direct sub gingie.... Porţiunea supero-posterioară a perforat sinusul maxilar stâng....recomandându-se explantarile”! De aici, pentru pacientă a urmat o viață de coșmar: 

Am suferit leziuni traumatice, am avut perioade în care nu puteam mânca sau vorbi, iar implanturile malpoziţionate au compromis osul şi ţesuturile, dar și prejudicii estetice grave ce au avut repercursiuni psihice”, explică femeia. Povestea este însă detaliată în acțiunea introdusă luna trecută, dată la care a fost sesizată în paralel și Comisia de Monitorizare și Competență Profesională pentru Cazurile de Malpraxis. Însă, în afară de a da un număr de înregistrare, Comisia nu revenit cu nimic. Or fi ocupați!

În luna septembrie 2015 m-am programat la un consult la domnul doctor Nedelcu Mihai, pentru a cere un diagnostic şi opţiuni de tratament în vederea realizării unor lucrări ample de reabilitare a danturii (extracţii, reparaţii, implantări etc). Doar cu o radiografie şi fără vreo altă investigaţie specifică, fără a mi se întocmi o fişă de anamneză premergătoare şi nici vreun plan de tratament, fără a fi informată efectiv despre procedurile şi intervenţiile medicale propuse, materialele folosite, alternative, riscuri, d-l doctor mi-a comunicat doar că trebuie să intervină cu 4 implanturi pentru care costul este de 6.000 lei.

 La data de 14.10.2015 m-am prezentat la sediul clinicii din Focşani, unde d-l doctor mi-a efectuat intervenţia stomatologică prin inserarea celor 4 implanturi dentare. Banii aferenţi pentru prestarea acestei lucrari (6.000 lei) au fost achitaţi în ziua intervenţiei, respectiv la data de 14.10.2015. Ulterior implantării, mi s-a  efectuat o radiografie, care nu mi s-a înmânat, dar conform celor afirmate de d-l doctor: „toate bune”, se arată în acțiunea introdusă luna trecută.

Atât de bune au fost toate, încât de patru ani, femeia are dantura distrusă! Confirmarea ar fi venit de la medicul din Constanța - menționat în sesizarea adresată Comisiei de Malpraxis, dar și în acțiune. Iar înțelegerea dintre pacientă și medic a eșuat, după ce acesta ar fi fost de acord să îi înapoieze doar jumătate din cât plătise pe implanturi. 

Am discutat cu d-l doctor Nedelcu Mihai pentru a-i cere explicaţii, lamuriri şi pentru a-mi oferi o soluţie de rezolvare a acestei probleme (explantare şi reimplantare, intervenţie pentru refacerea osului etc.). Pentru că m-am lovit de un refuz, i-am solicitat restituirea sumei de 6.000 lei, achitată pentru intervenţia implantară efectuată greşit, dar şi despăgubiri, care să imi acopere cheltuielile efectuate la clinica din Constanța (1.500 lei - consultul şi transportul) dar şi acoperirea cheltuielilor necesare pentru scoaterea acestor implanturi şi recuperare (aproximativ 10.000 euro).

D-l doctor a acceptat să îmi restituie doar 3.000 lei din cei 6.000 lei achitaţi, diferenţa justificând că reprezintă taxe şi impozite plătite către stat, iar cu privire la alte despăgubiri nici nu a dorit să discute problema. Nu am acceptat această sumă de 3.000 lei apreciind-o derizorie şi umilitoare, raportat la cheltuielile efectuate, dar mai ales la cheltuielile necesare pentru intervenţia indispensabilă pentru remedierea prejudiciilor produse de dumnealui”, mai explică femeia în acțiune.

Odată cu aceasta, femeia a depus însă și bonul fiscal emis de clinică,  referatul şi ordonanţa de clasare din dosarul, factura fiscală emisă de clinica din Constanţa, planșe foto, dar și un deviz de lucrari și costuri pentru realizarea unei noi lucrări.  

Adauga comentariu