DOCUMENTE: Ce spun procurorii despre „stuparul”-primar din Tănăsoaia. Romeo Vulpe a încasat ILEGAL fonduri europene pentru un PFA radiat chiar de el!

Pentru cei care nu pot ține pasul cu numărul mandatelor primarului de la Tănăsoaia - recent trimis în judecată pentru corupție, aflați că Romeo Vulpe a fost ales pentru prima dată în 2000. Anii au trecut, iar în 2009 s-a gândit că nu se știe niciodată ce îi aduce viitorul, așa că a decis să se reprofileze. Sau cel puțin așa reiese din rechizitoriul întocmit de DNA Galați, de unde înțelegem și altceva: cu toată bunăvoința sa, Vulpe nu a reușit să facă ceva legal. DNA detaliază în rechizitoriu că Romeo Vulpe și-a înființat un PFA special pentru a lua ceva subvenții pentru stupii săi de albine, însă imediat după ce a aranjat ploile, a întrerupt activitatea. Cu toate acestea, a continuat să ia bani!

Romeo Vulpe a depus cererea de finanțare (din) 23.02.2009 la DADR Vrancea. Ulterior, la data de 7.10.2009, acesta a semnat decizia de finanțare cu AFIR (fosta APDRP) cu valabilitate 5 ani. ... solicitantul s-a obligat să înregistreze și să se autorizeze până la data semnării contractului de finanțare”, se arată în extrasul din rechizitoriul întocmit de DNA Galați. Tot aici se mai subliniază un aspect: la o zi după ce a semnat finanțarea, acesta A RADIAT PFA-ul! Cu toate acestea, a folosit ștampila PFA-ului și a semnat pentru această entitate până în 2013.

După cum preciza și ieri DNA într-o comunicare oficială, Vulpe a călcat strâmb de trei ori. A acționat cu rea-credință, în baza unei rezoluții infracționale unice, prin trei acte materiale (urmare a cererilor de plată depuse la 25.10.2010, 26.20.2011 și 08.01.2013) a indus și menținut în eroare persoana vătămată în perioada 23.10.2009 (data radierii PFA) - 27.02.2013 (data virării în cont a tranșei a patra din proiect), obținând pe nedrept suma totală de 25.877,70 lei, echivalentul a 6.000 euro din fonduri europene nerambursabile... sumă ce constituie prejudiciu în dauna aceleiași persoane vătămate”. Procurorii explică în rechizitoriu și de ce statul a fost păgubit (dacă mai era nevoie):

Sursa Foto main: Facebook

Adauga comentariu