DNA nu se lasă: a cerut Tribunalului Vrancea să dispună din nou arestarea fostului președinte al CJ Buzău

Tribunalul Vrancea nu a luat încă o decizie în ceea ce privește liberarea condiționată a fostului președinte al Consiliului Județean Buzău. De fapt, liberarea condiționată a acestuia este un fapt împlinit încă din februarie, când Judecătoria Focșani a admis cererea formulată de Marian Cristinel Bîgiu. Soluția putea fi contestată în termen de trei zile de la comunicare, Bîgiu a fost pus în libertate, însă ulterior Direcția Națională Anticorupție a motivat că procesul în cadrul căruia s-a judecat cererea liberarea condiționată nu a fost unul corect, întrucât la dezbateri nu a participat un procuror anticorupție.

De aici, DNA a formulat o contestație împotriva deciziei, solicitând Tribunalului Vrancea să dispună mai întâi repunerea în termen. Totodată, în sala de judecată s-au purtat discuții în ceea ce privește posibilitatea ca Bîgiu să fie din nou băgat în penitenciar, cât se judecă contestația.

Astăzi, după îndelungi dezbateri, păreri pro și contra, dar și după constituirea unui complet de divergență, tribunalul a decis că DNA are un pic de dreptate. Astfel, s-a dispus repunerea în termen, cu majoritate: unul dintre cei trei judecători care au compus completul de divergență s-a opus acestei soluții.

„Admite cererea formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă ICCJ- DNA- Serviciul Teritorial Galaţi și în consecință: Dispune repunerea Ministerului Public - Parchetul de pe lângă ICCJ - DNA- Serviciul Teritorial Galaţi în termenul de formulare a contestației împotriva sentinței penale nr. 190 din data de 06.02./0219, pronunţată de Judecătoria Focşani, privind pe condamnatul Bîgiu Marian Cristinel. Definitivă.

Cu opinie separată, în sensul respingerii cererii formulată de Ministerul Public - Parchetul de pe lângă ICCJ- DNA- Serviciul Teritorial Galaţi, de repunere în termenul de contestație împotriva sentinței penale nr. 190 din data de 06.02./0219, pronunţată de Judecătoria Focşani, privind pe condamnatul Bigiu Marian Cristinel, ca nefondată”, se arată în minuta tribunalului.

Marian Bîgiu a fost încarcerat în Penitenciarul Focșani pentru a ispăși o pedeapsă de 5 ani şi 10 luni închisoare pentru luare de mită, data împlinirii duratei pedepsei fiind 20.09.2021.

Adauga comentariu