DN2 E 85, închis între Tișița și Adjud. Ce variante ocolitoare sunt. Vrâncenii din trei localități, pregătiți pentru a fi evacuați

Update: Cum arată Trotușul la Adjud:

Sursa Foto: Marcel Vidreanu

În cadrul ședinței extraordinare a CJSU Vrancea s-a luat hotărârea închiderii DN2 E85 între Tișița și Adjud. IPJ Vrancea anunță că șoferii au două rute ocolitoare: Tișița-Podul Turcului-Adjud sau Adjud-Onești-Târgu Secuiesc-Brașov-București. Potrivit autorităților, măsura a fost luată întrucât șoseaua a fost inundată. Potrivit IPJ, în zonă vor fi polițiști rutieri care îi vor dirija pe conducătorii auto pe rutele ocolitoare și vor fluidiza circulația în zonă. La această oră, și DJ 204E, între Ciușlea și Mircești este impracticabil. Drumul a fost închis ca urmare a acumulării apei pe carosabil. 

În cadrul aceleiași ședințe, autoritățile au decis că vor informa localnicii din Ciorani, Domnești Sat și Călimănești, pentru a fi pregătiți ca în cel mai scurt timp să poată fi evacuată în condiții de siguranță, în cazul în care se impune luarea acestei măsuri.

Potrivit Departamentului pentru Situații de Urgență, „în urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice, au fost înregistrate efecte la nivelul a 73 localități din 17 județe (AB, BC, BT, BV, BR, BZ, CJ, CV, HD, HR, IS, NT, PH, SB, SV, TR și VN), fiind afectate 318 case, 653 curți, 44 subsoluri/beciuri, 14 poduri/podețe, 266 anexe gospodărești, 3 operatori economici, 8 tronsoane de drum național și 5 tronsoane de drum județean, 2 tronsoane de cale ferată, 3 diguri. Totodată pe parcursul acestei zile s-a intervenit pentru salvarea/evacuarea a 553 persoane”. O situație centralizată în jurul orei 14.30, detaliată pe județe, puteți consulta aici.

Adauga comentariu