Discriminare, rea voință sau incompetență? Inițial, Consiliul Local Adjud a refuzat să premieze o elevă olimpică națională la istorie!

Și în acest an consilierii locali din Adjud au luat decizia de a premia excelența în învățătură, decizia urmată de premierea elevilor cu rezultate excepționale la învățătură. Asta în teorie. În practică lucrurile au stat cu totul altfel. Spunem asta pentru că, într-o primă fază, Teodora a fost sărită inexplicabil de pe listă, deși avea la activ o performanță deloc neglijabilă: a obținut locul I la olimpiada națională de istorie, desfășurată în luna aprilie.


Poate vă întrebați cum a fost posibil așa ceva. Ei bine, inițial consilierii locali au luat decizia de a nu mai premia elevii din clasele terminale, adică cei care au dat bacalaureatul anul acesta. În îngustimea munții lor, ei au considerat că performanțele elevilor din clasa a XII-a nu merită recompensate, deși, culmea, au fost obținute pe parcursul anului școlar.


Câcâiala nu a putut fi explicată oficial. După ce mama elevei premiante a făcut ceva vâlvă, lucrurile au început să degenereze într-un fel de carusel al replicilor date pe Facebook, întrucât acolo au început oamenii să-și caute dreptatea. Așadar, prinși la înghesuială sub valul de huiduieli virtuale, cei de la primărie au dat vina pe Colegiul „Emil Botta”, școala Teodorei.


Aleșii adjudenilor au spus că ei au aprobat întreaga listă cu numele copiilor ce urmau să fie recompensați financiar și că numele Teodorei lipsea, asta dintr-o gravă eroare a cadrelor  colegiului. „A fost o confuzie care acum s-a rezolvat. Nu putem da vina nici pe primărie, nici pe școală. A fost ceva regretabil”, ne-a comunicat consilierul local Marian Drăghici. Cu toate acestea, consilierul a avut altă opinie pe Facebook, adică susținea că vina ar aparține Colegiului „Emil Botta”.


Pe de altă parte, directorul instituției de învățământ, profesorul Emil Dumitru, este de altă părere: „nu a fost greșeala școlii, așa cum se aruncă cu noroi. Suntem băgați la mijloc de un joc politic. Primăria ne-a trimis o adresă prin care ni se cerea numărul de elevi care au obținut rezultate. După asta s-a primit o altă adresă prin care eram informați că elevii care au terminat clasa a XII-a să nu fie premiați”.


Iată așadar, din acest punct de vedere nu este nici o omisiune. Chiar dacă problema a fost rezolvată, a rămas maniera în care se judecă anumite lucruri la nivelul unei administrații locale.

 

 

Adauga comentariu