Directorul Direcției pentru Sport despre incidentul de la Gălăciuc: „Doamna respectivă și-a ridicat rochia în cap, și-a arătat chiloții și a întrebat dacă arată bine”

Daniel Gongu, directorul Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea, vine cu explicații vizavi de incidentul din Tabăra Gălăciuc, unitate aflată în grija instituției. În spațiul public au apărut ieri câteva poze și filmări de la Gălăciuc, nu doar referitoare la aspectul dezolant al unora dintre clădiri, ci și în ceea ce privește atitudinea persoanelor pe care autoarea materialelor le găsise în zonă. De fapt asta a și fost piesa de rezistență: în unul dintre filmulețe apare administratorul Centrului de Agrement Gălăciuc, care face vorbire despre... viol.

Despre această parte a comentat directorul Gongu, care ne-a explicat că întreg contextul era mult mai amplu, iar filmările au fost prezentate trunchiat. Cu toate acestea, angajații DJST Vrancea nu au fost inspirați să facă la rândul lor filmări sau măcar poze, ne-a spus directorul. În primul rând, l-am întrebat cum de în tabără poate intra oricine, oricând și cum comentează limbajul angajaților.

Noi avem doar paznic de noapte și nu putem restricționa accesul acolo, pentru că este drum public. Doamna sau domnișoara respectivă a venit în vară, a făcut poze și a filmat, este unitate de utilitate publică așa că noi nu împiedicăm accesul nimănui. Vreau să vă spun că dumneaei era sub influența alcoolului și era îmbrăcată total inadecvat și indecent, nu ai cum să apari așa într-o instituție în care sunt și copii. Când a fost întrebată, a zis inițial că este în control. Atunci i s-a cerut să se legitimeze, să prezinte acte, iar dumneaei nu a vrut și a fost invitată în birou să discute. 

Ceea ce a apărut în spațiul public este luat din context, filmarea era mult mai mare. Mi s-a spus că în birou, doamna respectivă s-a dezbrăcat: și-a ridicat rochia în cap și și-a arătat chiloții și a întrebat dacă arată bine. Dacă această doamnă sau domnișoară ar fi fost decentă - din toate punctele de vedere - ar fi făcut publică întreaga filmare și atunci se vedea exact de unde a plecat toată discuția”, ne-a declarat Daniel Gongu.

Adauga comentariu