Directorul CUP ne liniștește: Vrancea are apă să și-o toarne și-n cizme!

Pentru cei care nu știu încă, apa care curge la robinetele din apartamentele focșănenilor este adusă de rețelele CUP din apropiere, mai exact din subteranul unei zone ce aparține frontului de captare a orașului, arealul Biliești – Suraia. Conducerea instituției, directoul Gheorghe Vasilescu asigură pe toată lumea că apa din casele noastre este de calitate „prima” și, mai ales, suficientă, cât să ți-o torni și-n cap dacă îți permite buzunarul, CUP nu se supără!


„Ca urmare a mai multor factori apăruți de-a lungul timpului -  contorizarea fiecărui imobil și evoluția sistemelor de utilizare a apei, cum ar fi prezența clapetelor la rezervoarele CET, perlatoarele robineteler ce reduc cantitatea de apă folosită, para dușului care distribuie apa pe exterior etc, au redus consumul de apă fără ca cetățenii să simtă acest lucru în viața de zi cu zi”, ne asigură directorul CUP, Gheorghe Vasilescu.


CUP Focșani anunță investiții noi în aducțiunea cu apă din județ. Resurse sunt iar de investiții în acest domeniu nu ducem lipsă. Dacă prin programul POS Mediu 2007 – 2013 Focșaniul distribuie apă în comunele Golești și Cîmpineanca, prin POIM 2014 – 2020 lichidul vital pleacă spre Vînători,Răstoaca, Milcovul, Gologanu și până la Măicănești. Decizia a fost luată fiind motivată de faptul că apa din aceste localități nu este (din punct de vedere calitativ) la același nivel cu cea din Focșani. Aceasta conține fier, mangan și amoniu iar echipamentele și procesele de tratare a apei costă foarte mulți bani.


Pe lângă zona Focșaniului, cea din Odobești a fost identificată ca fiind la fel de bună în ceea ce privește calitateaapei. CUP anunță că până în 2020, cu ajutorul POIM 2014 – 2020 se vor derula o serie de investiții care vor asigura transportul apei (cu tot ceea ce implică acest lucru) către Broșteni, Vîrteșcoiu, Cotești, Cîrligele, Urechești, Popești.


În Vrancea programul POIM are o valoare de peste 200 de milioane de euro și include, pe lângă realizarea magistralelor de transport, stații de epurare, așa cum ar fi cea zonală de la Măicănești care preia comuneleBiliești, Suraia, Vulturu, Nănești, Măcănești și Tătăranu. Pe deasupra, sunt prinse investiții pentru crearea reșelelor de canalizare aferente așezărilor Gologanu, Milcovul și Răstoaca care duc apa menajeră la stația de epurare a Focșaniului.

 

Comentarii

Adrian

26.11.2018 08:11

Apa este multa, mai trebuie presiune. Pe strada Vlad Tepes presiunea apei este de 1.3 bari, insuficient pentru a umple o cada cu apa (pana o umpli, apa se raceste). Poate este doar apa de baut pentru ca poti doar umple un pahar cu apa, altceva nu poti face (masina de spalat indica lipsa presiune).

Adauga comentariu