Direcția pentru Sport a fost chemată în judecată de angajați pentru drepturile bănești restante de mai mulți ani! „Ceea ce s-a obținut până acum s-a obținut doar în instanță”

Angajații Direcției Județene pentru Sport și Tineret Vrancea merg cu jalba în proțap la Tribunalul Vrancea pentru a li se recunoaște anumite drepturi salariale care există doar pe hârtie. Pentru că în 2015, 2016 și 2017 nu le-au fost acordate vouchere de vacanță, au fost introduse acțiuni în instanță, singura cale de a obține aceste drepturi. În acest sens, în paralel pe rolul tribunalului au fost înregistrate două dosare, în funcție angajații Direcției. „Dosarele au același obiect, dar sunt competente secții diferite. În ceea ce îi privește pe funcționarii publici, cererea de chemare în judecată a fost introdusă la contencios, iar pentru personalul contractual din cadrul Direcției, competentă este secția de litigii de muncă”, ne-au explicat surse din cadrul DJST Vrancea.

Primul dosar, cu 10 reclamanți, a fost înregistrat pe 20 decembrie, la Secția a II-a Civilă și de Contencios Administrativ Fiscal, obiectul fiind litigiu privind funcţionarii publici, iar cel de-al doilea, cu 17 reclamanți, pe 27 decembrie și are ca obiect drepturi băneşti - vouchere vacanţă.

Față de anul 2018, când toate instituțiile au fost obligate să își recompenseze funcționarii cu tichete de vacanță, în anii precedenți bugetele nu prevedeau expres așa ceva. Iar singura soluție a angajaților a fost instanța de judecată. „Acum este vorba despre voucherele de vacanță pentru 2015, 2016 și 2017. Avem practică judiciară, chiar soluții favorabile în ceea ce ne privește, pe anii anteriori. La vremea respectivă, Direcția nu avea buget pentru așa ceva, iar actele normative în vigoare amânau mereu plata acestor drepturi. Ceea ce s-a obținut până acum s-a obținut doar în instanță. Cel puțin din 2009, plata se făcea doar în baza unei hotărâri judecătorești”, ne-au declarat aceleași surse.

Adauga comentariu