Direcția pentru Cultură se plânge de subfinanțare

Dacă ne uităm în raportul de activitate pe anul trecut al Direcției Județene pentru Cultură Vrancea, aflăm că instituția „a avut la dispoziție un buget de funcționare de aproximativ 63.000 lei, bani alocați, în mare parte, întreținerii și funcționării de zi cu zi a instituției”. Condiții de subfinanțare, se subliniază în document, dar cu toate acestea, ni se transmite că s-a ieșit pe plus „la aproape toți indicatorii analizați”. Acum, ca o comparație, anul acesta DJC Vrancea are un buget aprobat de peste 325 mii lei, din care cheltuielile de personal depășesc 262 lei. În ceea ce privește cheltuielile cu bunurile și serviciile, avem aceeași sumă, de 63.000 lei.

Personalul a beneficiat de majorări salariale în semestrul II, veniturile acestora nefiind însă la nivelul veniturilor altor funcționari publici care ocupă poziții similare în alte servicii publice deconcentrate. Din acest motiv un funcționar public s-a transferat, pe parcursul anului trecut, la o altă instituție”, se mai precizează în raport. Cât despre situația din acest an, se arată că la data de 31 martie directorul executiv are salariul de bază brut de 5.940 lei, următorul ca sumă fiind un consilier superior gradația 3 - 3.025 lei, consilier principal gradația 5 - 2.880 lei, consilier principal gradația 4 - 2.443 lei, consilier asistent gradația I și consilier asistent gradația 2 - 2.175 lei. La toate acestea se adaugă voucherele de vacanță, în valoare de 1.450  lei.

Pe site există și o secțiune dedicată veniturilor proprii. Dacă dai click însă, nu afli nimic de acest gen. Spicuind informațiile, „printre evenimentele care au devenit, deja, o tradiție în Vrancea, amintim: "Mausolee pe bicicletă", ”Ziua Porților Deshise la Direcția Județeană pentru Cultură”, ”Noaptea Muzeelor pe Bicicletă”, ”Ziua Culturii Naționale”, ”Zilele Europene ale Patrimoniului” etc. Derulăm toate aceste proiecte cu scopul de a ne îndeplini misiunea - protejarea patrimoniului național, dar și pentru a sensibiliza opinia publică cu privire la necesitatea de protejare a monumentelor istorice”.

Aflăm totuși că „activitatea Direcției Județene pentru Cultură Vrancea în anul 2017 s-a concretizat în acțiuni și măsuri de protejare, de valorificare și de promovare a patrimoniului imobil, mobil și imaterial din județul Vrancea, conform atribuțiilor principale pe care le are instituția noastră. De asemenea, Direcția Județeană pentru Cultură Vrancea a derulat evenimente culturale importante, în parteneriate cu alte instituții de cultură sau asociații de profil din Vrancea sau din alte județe”.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu