Direcția de Dezvoltare a pus gând rău rozătoarelor. Încredințări directe de mii de euro pentru stârpirea șoarecilor și șobolanilor din oraș

Pentru a evita conviețuirea cu rozătoarele blănoase, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani își face stocuri de capcane și soluții pentru stârpirea șoarecilor și șobolanilor. Luna trecută, instituția s-a aprovizionat cu mii de stații de intoxicare și sute de kilograme de otravă, încredințând direct mai multe contracte.

Astfel, DDSP a cumpărat 2.000 de stații de intoxicare Alpha Long, încredințarea directă având o valoare de 15.100 lei (3.171,27 euro). Aceeași sumă a fost însă cheltuită și în aprilie.

Stațiile de intoxicare sunt de fapt acele cutii neagre din plastic care sunt deja amplasate în unele zone ale orașului. Însă acestea de unele singure nu fac mare lucru. Înăuntru trebuie puse momeli pentru rozătoare, fie că sunt de tip pastă, de tip pulbere, parafinată sau lichidă. De aceea, DDSP are și alte încredințări directe legate de stârpirea șoarecilor și șobolanilor. Peste 5.000 de euro au fost dați unei societăți pentru livrarea a 140 de găleți de 5 kilograme cu otravă: Racumin paste.

Din specificațiile încredințării directe aflăm că rozătoarele nu mor imediat după ce ingeră otrava, ci la un interval de 3 - 8 zile. Totodată, se garantează că doar rozătoarele sunt în pericol de moarte, nu și animalele domestice. „Este un produs ce poate fi utilizat atât în mediul urban, cât și în mediul rural și industrial, atât în interior, cât și în exterior, chiar și în zonele cu umiditate crescută, cum ar fi rețeaua de canalizare, fabrici de nutrețuri combinate etc. Extrem de atractiv pentru rozătoare, dar nepericulos pentru utilizatorul DD și animalele domestic; biodegradabil”.

Adauga comentariu