Direcția de Dezvoltare își face provizii de substanță pentru stârpirea țânțarilor. Instituția asigură dezinsecție gratuită în unitățile de învățământ

Pe sistemul „faceți dumneavoastră o cerere și se rezolvă”, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani va asigura servicii de dezinsecție în toate unitățile de învățământ din municipiu, însă pentru aceasta lipsea ceva absolut necesar: substanțele „hrănitoare” pentru insecte. În special pentru țânțari, care își tot fac apariția în oraș, parte și din cauza temperaturilor ridicate. Și, cum se așteaptă la un val de cereri, Direcția de Dezvoltare a încheiat un contract pentru achiziționarea de substanțe de dezinsecție atât pentru interior cât și pentru exterior.

Valoarea achiziției a fost estimată la 874.000 lei fără TVA, durata acordului cadru încheiat cu PestControl Expert SRL fiind de 24 de luni. „Este un contract de achiziționare substanțe de dezinsecție și am încheiat acest acord cadru pentru că nu putem aprecia cantitățile necesare. Prin ultima hotărâre de Consiliu Local s-a stabilit că vom asigura dezinsecția gratuit la tot ce înseamnă unități de învățământ. Adică asigurăm manopera și materialele, de aceea a trebuit să recurgem la această metodă de achiziție”, ne-a explicat directorul DDSP Focșani, Costel Dochioiu.

Potrivit acestuia, substanțele vor fi livrate de societatea cu care s-a încheiat contractul cadru în funcție de solicitări și nevoi. Însă în licitație s-a făcut totuși o estimare a cantității previzionate a se achiziţiona la nivelul întregului acord cadru: substanțe pentru dezinsecție pe domeniul public (exterioară) - minim - 2.400/ maxim 4.700 litri, substanțe pentru dezinsecție interioară - 410 tuburi de 30 grame/ 750 tuburi de 30 grame. Pe acest an se estimează că va fi nevoie de minim 400 litri/ maxim 700 pentru dezinsecție pe domeniul public și 70 tuburi / 150 tuburi de 30 grame pentru cea interioară. Pentru anii 2020 - 2021 s-a estimat că insectele ar putea „înghiți” între 1.000 - 2.000 litri de substanțe pentru exterior și între 170 tuburi de 30 grame - 300 tuburi de 30 grame pentru interior.

Practic, nimic nu e bătut în cuie. Chiar în licitație se arată că „prețurile de livrare cu amănuntul se pot modifica (ajusta) pe parcursul derularii contractului în funcție de modificarea raportului leu-euro (datorită cotațiilor internaționale și politicilor naționale de taxe), a accizelor, a tva-ului, a altor factori, potrivit legislației specifice în vigoare”.

Adauga comentariu