Din ciclul „fapte de arme”: un bărbat s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins la volan băut, fără permis și transportând o persoană care primise arest la domiciliu!

Inconștiența unora nu are margini. Sunt atât de orbiți de ideea preconcepută că lor nu li se poate întâmpla nimic, încât recurg la fapte greu de imaginat. Un exemplu mai mult decât elocvent este un caz petrecut de curând, pe 27 noiembrie.


În jurul orei 18.40, în timp ce se aflau în misiune, polițiștii Secției Rurale din Odobești au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din comuna Vidra. în urma verificărilor, oamenii legii au constatat că șoferul nu avea permis de conducere pentru nici un fel de categorie de autovehicule. Până aici, nimic nou, s-au mai văzut cazuri.


Însă, după ce l-au testat cu etilotestul, s-a dovedit că cetățeanul, pe lângă faptul că nu avea voie să se urce la volan, mai era și băut, aparatul indicând 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Și nu e tot. Cercetările au scos la iveală faptul că lângă șofer se afla un alt bărbat împotriva căruia fusese dispusă măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.


Prin urmare, arestatul la domiciliu se va putea alege cu arest preventiv, în urma sesizării instanței de judecată iar șoferul cu dosar penal. Mai mult, dosar penal i se va întocmi și celui care i-a împrumutat mașina, întrucât, deși cunoștea faptul că prietenul său nu avea permis, i-a dat totuși mașina.

 

Adauga comentariu