Dezacordurile politice din interiorul CJ Vrancea încep să semene cu luptele de gherilă. Consilierul Liviu Bostan sfidează opulența recepțiilor organizate de CJ Vrancea dar nu și pe cele ale PNL!

Consilierul liberal Liviu Bostan și-a luat rolul de „câine de pază al CJ Vrancea” în serios. Credem că obiectivul asumat în 2017, acela de a monitoriza activitatea executivului consiliului județean „privind, în special, modul în care sunt duse la îndeplinire hotărâriel adoptate și verificarea modului în care sunt implementate proiectele de dezvoltare”, a fost un succes. Liviu Bostan își propusese ca în baza unei comunicări cu beneficiarii hotărârilor de consiliu județean, persoane, instituții, firme sau pur și simplu organizații, opiniile acestora să stea la baza inițiativelor politice viitoare.


Lucru greu de realizat, dacă nu imposibil, având în vedere majoritatea absolută a PSD și ALDE din interiorul consiliului județean. Liviu Bostan a consemnat și faptul că a participat la toate ședințele din plen, având clare intenții de a clarifica unele prevederi ale proiectelor de hotărâre însă, de vreo două ori, era să părăsească sala de ședințe în compania oamenilor de la serviciul de pază. De altfel, consilierul spune că „au fost și situații când am fost obstrucționat de președintele de ședință în încercarea de a-mi exprima un punct de vedere referitor la oportunitatea unor prevederi din proiectele de hotărâri”.


Spre deosebire de colegii săi aflați pe partea dreaptă a sălii, cum te uiți la prezidiu, care nu și-au asumat niciu măcar o intenție de proiect, Liviu Bostan a contribuit la elaborarea a trei inițiative foarte interesante: publicarea în format deschis a tuturor informațiilor publice pe site-ul CJ Vrancea, construirea unui monument dedicat vrâncenilor care au murit în diaspora și facilitarea activității organizațiilor neguvernamentale în relația cu instituțiile publice.


În ceea ce privește contribuția la elaborarea și aprobarea bugetului, consilierul liberal s-a alăturat colegilor săi în efortul de a diminua alocarea de fonduri pentru acțiuni nerelevante pentru cetățeni și alocarea acestora la capitolul de investiții. „Toate propunerile făcute, de fiecare dată când s-a dezbătut bugetul sau rectificări al acestuia, au fost respinse de majoritatea formată de consilierii PSD+ALDE”, consemnează în raportul său de activitate, Liviu Bostan.


Consilierul mai constată un dezacord major între nevoile ori așteptările oamenilor și prioritățile stabilite de administrația județului, lucru care l-a determinat să nu participe la unele recepții oficiale organizate de CJ unde „opulența afișată ar fi venit în contrast cu opiniile exprimate public referitoare la risipirea resurselor și așa insuficiente ale județului Vrancea”, se mai arată în raport.

Sursa Foto: Facebook

 

Adauga comentariu