Detalii despre crima de la Câmpuri: victima ar fi sărit prima la bătaie, agresorul a răspuns pe măsură. Anchetatorii nu au reținut legitima apărare, ci lovituri cauzatoare de moarte și propun arestarea

Crima de aseară a avut loc chiar în cătunul din Câmpuri în care a avut casa Moș Ion Roată. Aseară, la Gura Văii, doi săteni s-au luat la ceartă pe drum, iar până la tragedie a fost un singur pas. Din datele strânse până acum de anchetatori, se pare că cei doi nu erau în conflict, însă victima, în vârstă de 47 de ani, avusese ceva de împărțit cu tatăl agresorului cu ceva timp înainte. Probabil de aici a și escaladat totul, cearta dintre cei doi săteni degenerând rapid.

Se pare că cei doi s-au întâlnit în momentul în care agresorul, în vârstă de 31 de ani, se întorcea de la câmp. S-au certat în plină stradă, iar victima a încercat să îl lovească cu coada de la furcă. Cel care acum este inculpat s-a ferit, i-a luat furca și a lovit la rândul său. Acela a fost momentul fatal: victima a căzut și s-a lovit cu capul de asfalt. La scurt timp a fost chemată poliția și ambulanța, dar era prea târziu. Victima nu a putut fi salvată.

Dus la audieri, inculpatul a recunoscut ce s-a întâmplat și chiar a dat amănunte. Mai mult, a mărturisit că băuse bere înainte de incident, în timp ce era la coasă. Până în acest moment nu s-a putut stabili dacă și victima consumase alcool - aceasta, dar și alte informații privind decesul vor fi stabilite după necropsie. După audieri, procurorii au decis să emită mandat de reținere pe numele inculpatului, acuzațiile fiind de loviri sau vătămări cauzatoare de moarte. Totodată, mâine acesta va fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. 

Adauga comentariu