Deputatul Tîlvăr vrea ca mandatul nostru în Consiliul UE „să fie unul incluziv, corect, responsabil şi credibil”. Anterior, parlamentarul PSD înfiera Rezoluția PE privind protestele din august și susținea atitudinea Vioricăi Dăncilă din octombrie!

Elegant și alunecos în exprimare, așa cum îl știm, deputatul vrâncean Angel Tîlvăr se bucură pentru ce va urma în perioada următoare, cât România va deține Preşedinţiei rotative a Consiliului UE. Social democratul privește cu speranță și încredere intervalul 1 ianuarie – 30 iunie 2019, în condițiile în care până acum condamna fiecare atitudine „potrivnică” din partea Uniunii Europene.

Miercuri, 12 decembrie 2018, la Palatul Parlamentului, a avut loc şedinţa plenului comun al celor două Camere ale Legislativului, în cadrul căreia a fost adoptată o declaraţie comună privind dimensiunea parlamentară a Preşedinţiei rotative a Consiliului UE, pe care România o va exercita în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2019”, suntem anunțați într-un comunicat de presă semnat de deputatul PSD. Totodată, se precizează că acesta „a lansat un apel, către toţi colegii senatori şi deputaţi, de a depune eforturi “pentru ca Preşedinţia Consiliului UE să fie un moment de coeziune, mobilizare colectivă, astfel încât mandatul pe care România îl va îndeplini să fie unul incluziv, corect, responsabil şi credibil. Cred că aceasta este dorinţa românilor şi dorinţa cetăţenilor UE. Sper că şi de aici încolo ne putem baza pe nevoia noastră de a coopera, de a învăţa cum să avem încredere reciprocă, pentru a găsi modul cel mai potrivit de a servi interesul poporului român. Vreau să vă mulţumesc tuturor pentru că nu sunteţi indiferenţi faţă de prezentul şi viitorul României şi al Europei. Și mai cred, doamnelor şi domnilor, că nici unul dintre noi nu este mai bun decât noi toţi”, a conchis deputatul PSD”.

Anterior, același deputat, în calitate de preşedinte al Comisiei pentru afaceri europene, critica Rezoluţia adoptată de Parlamentul European, prin care se condamna intervenția „violentă și disproporționată a poliției în timpul protestelor de la București din august 2018” și prin care se recomanda ca autoritățile „să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupției în rândul funcționarilor de stat și să aplice strategia națională anticorupție”. Mai mult decât atât, și lui Angel Tîlvăr i se umpluse sufletul de mândrie în octombrie, la auzul discursului Vioricăi Dăncilă în PE.

Adauga comentariu