Deputatul Nicușor Halici vine cu explicații: „Cred că GRECO are o problemă, sau cei care traduc aceste documente din limba engleză sau franceză, în funcție de cum sunt ele adoptate, poate au vreun interes”

Deputatul social democrat Nicușor Halici a avut o intervenție, în calitate de membru în Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei. Intervenția nu a fost în Parlament, ci la postul DIGI, ocazie cu care a explicat cum vede dumnealui Raportul GRECO, dar și ce părere are despre amenda primită de Klaus Iohannis pentru folosirea sintagmei „niște penali”. Întrebat dacă țara noastră ar trebui să țină sau nu cont de Raportul GRECO - organizatia anticorupție a Europei, deputatul vrâncean a folosit o poezie care a mai fost recitată și în trecut de colegi de-ai săi. „Ținem cont, în condițiile în care se încadrează în standardele impuse și stabilite de către Comisia de la Veneția. Dar GRECO, dacă spune că lupta anticorupție a regresat datorită unor propuneri legislative care practic nici nu au depășit etapa dezbaterilor, darămite a fi publicate în Monitorul Oficial și puse în aplicare, atunci cred că GRECO are o problemă, sau cei care traduc aceste documente din limba engleză sau franceză, în funcție de cum sunt ele adoptate, poate au vreun interes. Dar e clar că o astfel de accepțiune nu poate fi una care să poată fi acceptată”, s-a exprimat Nicușor Halici, în direct la DIGI 24.

Referitor la majoritatea pe care o are formațiunea sa în Parlament, Nicușor Halici a punctat că „și în cazul Legilor Justiției, peste 80% din observațiile și propunerile CSM și ale asociațiilor profesionale le-am luat în considerare, chiar dacă suntm majoritate nu înseamnă că avem doar o idee și doar a noastră este bună. De aceea avem și aceste dezbateri. Să identificăm acele mai bune soluții și să facem legea cât mai bună”. În cadrul intervenției în direct, reporterul l-a chestionat pe deputatul PSD și despre amenda de 2.000 de lei pe care președintele Iohannis a primit-o de la CNCD, amendă pe care șeful statului a anunțat deja că o vede ca pe una politică și pe care o va contesta. „Este o decizie corectă. Azi avem o justiție bazată pe niște legi. Președintele este în primul rând cetățean” a opinat Halici. 

Adauga comentariu