Deputatul Năsui despre semnăturile morților din Arad: „De fapt erau doar doi, oameni care muriseră în ultimele luni”

Într-o conferință susținută astăzi de Uniunea Salvați România - filiala Vrancea a fost abordat și subiectul semnăturilor din cadrul inițiativei „Fără penali în funcții publice”. În acest context, deputatul Claudiu Năsui a explicat că primarul Aradului, unde au fost invalidate cele mai multe semnături, nu a urmărit altceva decât să le pună bețe în roate. Deputatul Năsui a arătat că s-a și dovedit că situația nu a fost așa cum a prezentat-o Gheorghe Falcă.

„Este faimosul caz de la Arad, de la domnul Falcă. Știți foarte bine, a lansat în presă ideea că din listele pe care le-a adus USR-ul, care au fost strânse autentic în stradă, în piață... chiar și în Focșani am strâns alături de colegii din filială câteva semnături, dar și în alte județe... deci semnăturile au fost strânse autentic și domnul Falcă a spus că sunt morți pe listă. S-a văzut că de fapt erau doar doi și erau oameni care muriseră în ultimele luni. Adică din momentul în care ai strâns semnăturile, trec totuși șase luni. Când vorbim de zeci, de zeci de mii de semnături, mai mor oameni. Statistic vorbind era improbabil să nu se întâmple. Deci a participat cumva la denigrarea acestei campanii și a încercat... practic asta este strategia lor: să spună „voi sunteți ca noi! Și noi facem semnături false și voi faceți! Suntem toți la fel, toți o apă și un pământ”. Și atunci practic demoralizează electoratul nostru și rămân ei cu electoratul lor, deja conectați la factorii politici. În plus, noi nu lăsăm lucrurile așa, că avem noi dreptate”, a subliniat deputatul USR Claudiu Năsui.

Cât despre situația de la Focșani, președintele USR Vrancea a precizat că atitudinea funcționarilor din primărie va fi taxată la vot, formațiunea neavând în intenție să ducă vreun război.

„Acele semnături au fost preluate și au ajuns unde trebuiau să ajungă. Am spus-o de foarte multe ori. Primăria Focșani a încălcat legea. Cine o să îi judece sunt acești oameni (n.r. electoratul). Să stăm în procese interminabile, să ne cheltuim energiile, resursele materiale, umane, în procese interminabile cu Cristi Misăilă, datorită unor atitudini de-a dreptul grosolane și sfidătoare. Nu cred că ne aduce foarte mult nici nouă, nici comunității. Există o procedură parlamentară prin care aceste semnături pot ajunge în timp util și să facă parte alături de celelalte. Am reușit să o ducem acolo, aceasta este partea pozitivă a lucrurilor și vom continua”, a subliniat Cosmin Timofte.

Adauga comentariu