Depozit de lemne din Focșani amendat pentru tranzacții ilegale!

Timp de patru zile, între 16 și 20 mai, o societate care deținea un depozit de materiale lemnoase în Focșani, la Obor, a fost verificată de polițiștii Biroului de Combatere a Delictelor Silvice și de specialiștii Gărzii Forestiere Focșani. Controlul autorităților a vizat respectarea legii privind emiterea, înregistrarea și circulația documentelor cu regim silvic.


Oamenii legii au constatat că pe 16 mai societatea expediase la Jariștea, fără aviz de însoțire,42 de metri cubi de lemn. De aceeași abatere s-a făcut vinovată și în perioada 1 – 16 mai, atunci când fuseseră expediați peste 31 metri cubi de lemn fără acte legale.


Societatea comercială a fost  sancționată contravențional pentru încălcarea prevederilor legii cu amendă în cuantum de 5.000 lei, fiind dispuse măsuri complementare de confiscare a cantității de 42,027 m.c. lemn rotund din specia brad, precum și a contravalorii cantităților de 11,575 m.c. lemn de foc din specia fag și 20,162 m.c. cherestea rășinoase, în cuantum total de peste 14.000 lei.

 

Adauga comentariu