DEFINITIV: Polițista Paula Monica Gogu, vinovată! Pedeapsa, tot cu suspendare, a fost majorată

Polițista Paula Monica Gogu a fost condamnată astăzi definitiv în dosarul în care era judecată pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului. Pe 17 octombrie se împlinesc patru ani de când omul legii, care conducea un BMW X 5 pe Bulevadul Unirii dinspre Centru către Cartierul Sud, a produs un cumplit accident. Forțe necunoscute și oculte - dat fiind că Monica Gogu nu a fost judecată și pentru alcoolemie grație unei găselnițe - au făcut-o pe aceasta să părăsească partea carosabilă şi să intre în plin în chioşcul metalic care se afla pe trotuar, în stația de autobuz de lângă Dogan. Cercetarea procurorilor a durat un an, iar judecata până astăzi, când pedeapsa aplicată inițial la Judecătoria Focșani a fost majorată cu două luni, iar daunele au fost stabilite în sume mai consistente.

„Prin decizia penală nr. 984/A/04.10.2018, s-a admis apelul declarat de partea civilă …. S-a desfiinţat în parte sentinţa penală a Judecătoriei Focşani, şi în rejudecare: s-a descontopit pedeapsa de 2 ani şi 8 luni închisoare aplicată inculpatei în pedepsele componente. A fost majorată pedeapsa aplicată inculpatei pentru infracţiunea de vătămare corporală din culpă, de la 6 luni închisoare la 1 an închisoare.

A fost contopită pedeapsa de 1 an închisoare mai sus arătată cu pedeapsa de 2 ani şi 6 luni închisoare aplicată inculpatei pentru infracţiunea de părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia, aplicândui-se pedeapsa cea mai grea, de 2 ani şi 6 luni închisoare, la care s-a adaugat un spor de o treime din cealaltă pedeapsă (1/3 din 1 an = 4 luni), astfel că pedeapsa principală rezultantă este de 2 ani şi 10 luni închisoare.

Au fost menţinute dispoziţiile privind suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pentru termenul de supraveghere de 3 ani stabilit de instanţa de fond. A fost majorat cuantumul sumelor la care a fost obligată partea responsabilă civilmente către partea civilă astfel: - de la 80.000 lei la 100.000 lei, cu titlu de daune morale, - de la 1.000 lei la 5.000 lei, cu titlu de daune materiale.

A fost majorat cuantumul sumei la care a fost obligată prin hotărârea apelată partea responsabilă civilmente către partea civilă cu titlu de cheltuieli judiciare, conform art. 276 Cod procedură penală, de la 6.000 lei la 7.860 lei. Au fost menţinute celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate. A fost respins ca nefondat apelul declarate de inculpata …, împotriva sentinţei penale a Judecătoriei Focşani. Definitivă”, se arată într-un răspuns remis Știri de Focșani de către Curtea de Apel Galați, instanța care a pronunțat sentința.

La Judecătoria Focșani instanța a considerat că polițista a săvârșit fapta „ca urmare a nerespectării dispoziţiilor legale sau a măsurilor de prevedere pentru exerciţiul unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activităţi”, iar pedeapsa fusese de 2 ani şi 8 luni închisoare cu suspendare. În continuare, este posibil să o vedem pe polițista Gogu prestând diverse activități prin oraș. Pentru că, prin soluția de la Judecătorie, s-a dispus ca aceasta să-i ajute, timp de 80 de zile, pe funcționarii de la Şcoala Gimnazială „Anghel Saligny” Focşani sau de la Centrul Județean de Resurse și Asistență Educațională Vrancea.

Adauga comentariu