Decizii, decizii: în interval de doar o oră, CSM discută despre delegarea în funcție de conducere a judecătorului păncean Niculina Stoiciu, dar și despre pensionarea acesteia!

După ce în urmă cu câteva săptămâni a devenit aproape literă de lege ca la Parchetul din Panciu să nu mai fie niciun procuror angajat cu acte în regulă din decembrie, și de la instanța din localitate pleacă cel mai vechi magistrat. Judecătorul Niculina Stoiciu, acum în vârstă de 50 de ani, a făcut cerere de eliberare din funcție prin pensionare, care urmează a fi discutată mâine, în cadrul Plenului Consiliului Superior al Magistraturii, începând cu ora 13.00. În aceste condiții, colectivul de magistrați de la Judecătoria Panciu rămâne în două persoane, printre care și fostul președinte al instanței, revocat în urmă cu puțin timp.

Interesant este că mâine, la interval de o oră, Secția pentru Judecători a CSM va discuta tot despre doamna Stoiciu: propunerea de delegare în funcţia de preşedinte al Judecătoriei Panciu. Este de așteptat ca ambele puncte se fie admise de secțiile CSM, aceasta dacă nu cumva judecătorul nu renunță la cererea de pensionare. Pentru că, în ceea ce privește propunerea de delegare, de când colega sa a fost revocată din funcție, doamna Stoiciu este singura în măsură să conducă instanța, dat fiind că este cea mai veche pe post.

Judecătorul păncean are peste 20 de ani de experiență și a mai condus instanța și în trecut. Însă în toată această perioadă nu a adunat mari averi, din contră. Cea mai veche declarație de avere de pe site-ul CSM e din 2004, când judecătorul avea un teren intravilan de 150 mp în România și o casă de locuit, în aceeași suprafață. Probabil era vorba despre casa și terenul aferent, ambele proprietăți fiind dobândite în 1997. Judecătorul păncean conducea un Matiz fabricat în 2004, iar informații despre venituri nu există. Următoarea declarație e din 2008: în oglindă, cea din mai, de pe site-ul CSM, cu cea de pe ANI, din septembrie. Doamna spune în mai că are un teren intravilan în Panciu, cumpărat în 2007, în suprafață de 582 mp, iar în septembrie terenul e de 592 mp. De asemenea, dacă cel de-al doilea bun, apartamentul de 60 mp, apare ca fiind închiriat, ulterior, datele se schimbă: suprafața este de 56 mp, modul de dobândire fiind cumpărare prin credit ipotecar.

Cea mai recentă declarație este cea din 2017. Deși 2018 se încheie, pe niciunul dintre site-urile care ar trebui să publice obligatoriu declarațiile de avere/interese nu au fost actualizate datele. Aflăm așadar că în august 2016 terenul intravilan a fost vândut, în declarație fiind menționat ca bun imobil doar apartamentul ANL, pentru care are contract de închiriere cu Primăria Panciu. Judecătorul are un credit contractat în 2006, în valoare de 18.000 euro, în timp ce salariile cumulate pe anul 2016 au ajuns la un total de 95.883 lei.

Sursa Foto: Facebook

Adauga comentariu