Decizia de repunere în funcție a lui Dorin Cristea, menținută. Judecătorii au admis acțiunea pe fond a generalului IȘJ Vrancea

Profesorul Dorin Cristea a câștigat și fondul acțiunii prin care solicita anularea ordinului de demitere din funcția de inspector școlar general. Acesta a revenit însă pe funcție încă din septembrie 2018, când instanța a constatat „suspendată de drept executarea Ordinului MEN nr. 3544/11.04.2018”. Joi, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Vrancea a primit confirmarea că poate ocupa în continuare funcția, de la instanța de fond, iar Ministerul Educației Naționale ar trebui să refacă procedura de evaluare a generalului Cristea pentru anul școlar 2016-2017. Acesta a fost primul an în care Dorin Cristea a ocupat postul de conducere în IȘJ Vrancea, după ce a susținut examen. Ulterior, a fost demis de două ori prin ordin de ministru, însă a câștigat de fiecare dată.

Admite acţiunea formulată de reclamantul Cristea Dorin în contradictoriu cu pârâtul Ministerul Educaţiei Naţionale, înregistrată în data de 30.03.2018, astfel cum a fost ulterior completată şi precizată şi în consecinţă: Anulează hotărârea Comisiei de Contestaţii comunicată reclamantului cu adresa nr. 1052/27.03.2018 şi raportul aferent. Anulează rezultatul acordat în urma evaluării activității manageriale desfășurate de reclamant în anul școlar 2016-2017, în calitate de inspector școlar general la Inspectoratul Școlar Județean Vrancea. Obligă pârâtul la refacerea procedurii de evaluare a reclamantului pentru perioada în cauză. Anulează OMEN nr. 3544/11.04.2018 privind încetarea contractului de management educațional nr. 10412/06.09.2016.

Obligă pârâtul la plata către reclamant a diferenţelor dintre drepturile cuvenite pentru funcţia de inspector şcolar general şi cele efectiv încasate în perioada cuprinsă între data eliberării din funcţia de inspector şcolar general al Inspectoratului Şcolar General al judeţului Vrancea şi data reluării atribuţiilor de serviciu la ISJ Vrancea. Constată suspendarea de drept a executării OMEN nr. 3544/11.04.2018 până la rămânerea definitivă a hotărârii de faţă. Obligă pârâtul la plata către reclamant a sumei de 1.500 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată reprezentând onorariu avocat”, se arată în hotărârea dată de judecătorii Curții de Apel Galați, care poate fi atacată cu recurs. Ministerul Educației a atacat cu recurs și hotărârea de suspendare din toamnă.

Adauga comentariu