De peste 14 ani în închisoare, unul dintre autorii crimei de la Popești apelează la recursul compensatoriu. Ce a decis instanța

Vrânceanul Vlad Scarlat este în spatele gratiilor de aproape 15 ani, după ce în vara lui 2004 a participat la o crimă îngrozitoare din județ. În 2007, acesta a fost condamnat definitiv la 23 de ani de închisoare pentru omor deosebit de grav. La finele lunii octombrie 2018, Scarlat, acum în vârstă de 48 de ani, a introdus o cerere la Judecătoria Focșani, prin care încercat să convingă instanța că beneficiile recursului compensatoriu îi pot fi aplicate. Ieri, după câteva termene, instanța însă l-a refuzat, chiar dacă perioada de detenție depășea fracția de două treimi. Scarlat a prezentat și acte medicale, din care reiese că suferă de afecțiuni grave, motiv pentru care nu poate fi scos la muncă și a acumula zile câștig.

Respinge ca inadmisibilă cererea de liberare condiționată formulată de condamnatul VLAD SCARLAT, în prezent aflat în stare de detenție în Penitenciarul Focșani. Obligă petentul condamnat la plata sumei de 100 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 3 zile de la comunicare”, se arată în hotărâre. Scarlat, singurul fără recidivă din toți cei patru vrânceni care au participat la uciderea Sofiei Dărăbăț din Popești, nu a solicitat rejudecarea dosarului în care a fost condamnat și nu a comis alte fapte în penitenciar. În 2008 însă, procurorii l-au scos de sub urmărirea penală în celebrul dosar al tentativei de evadare din Penitenciarul Focșani. Atunci, procurorii au stabilit că doar doi dintre cei care se aflau în camera de deținere săpaseră tunelul de 8,5 metri lungime și 1,50 metri adâncime săpat pe sub WC-ul aflat lângă dormitor.

Adauga comentariu