De la Klaus, cu dragoste pentru Marian: „Acești baroni PSD, panicați de scăderea în sondaje a partidului, fac tot posibilul să își securizeze funcțiile, în ciuda voinței românilor”

Nici bine nu s-a răcit cerneala pe Ordonanța de Urgență privind alegerea președinților de consilii județene, că președintele țării a trimis purtătorul de cuvânt cu o precizare. Klaus Iohannis consideră că această ultimă OUG este dată în sprijinul baronilor PSD, iar purtătorul de cuvânt al preşedintelui României a spus cu nume și prenume despre cine este vorba. Printre aceștia și al nostru Marian Oprișan.

În urma adoptării de către Guvern a unei Ordonanțe de Urgență referitoare la modificarea legislației privind alegerea președinților de Consilii Județene: PSD nu a înțeles nimic din aceste alegeri, pe care le-a pierdut într-un mod catastrofal și umblă iar la cutia cu ordonanțe de urgență, încercând să schimbe regula jocului chiar în timpul desfășurării jocului, ceea ce este inacceptabil. Votul românilor nu este bătaia de joc a PSD. Cetățenii le-au transmis pesediștilor în mod foarte clar că practica ordonanțelor de urgență trebuie să înceteze. În niciun caz acest instrument nu poate fi folosit în continuare în mod abuziv și netransparent.

Schimbarea legii electorale, făcută astăzi prin ordonanță de urgență în sensul introducerii votului uninominal pentru alegerea președinților de Consilii Județene este de fapt o concesie pe care premierul Viorica Dăncilă vrea să-l facă baronilor PSD, în încercarea de a le câștiga sprijinul. În mod evident, dacă se va schimba legislația în sensul enunțat de premier, vor fi favorizați acei președinți de Consilii Județene aflați în prezent în funcții. Adică domnii Marian Oprișan, Dumitru Buzatu și Ionel Arsene. Acești baroni PSD, panicați de scăderea în sondaje a partidului, fac tot posibilul să își securizeze funcțiile, în ciuda voinței românilor. Așa ceva nu poate fi acceptat.

Un județ nu e o comunitate cu o identitate proprie. Iar un președinte de Consiliu Județean nu trebuie în niciun caz confundat cu un primar. În toată lumea, primarul reprezintă comunitatea”, a fost o parte din mesajul șefului Statului, transmis de purtătorul de cuvânt Mădălina Dobrovolschi.

 

Adauga comentariu