De la începutul lunii iulie și până pe data de 2 august, „Bibliovacanța” își așteaptă oaspeții!

Secția pentru Copii și Tineret „Oana-Diana Renea”, din cadrul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”, organizează în perioada verii, 2 iulie - 2 august, Cluburile gratuite de vacanță, prin programul Bibliovacanța. Atelierele vor fi organizate pe două grupuri de vârstă iar înscrierile se pot face la sediul Secției pentru Copii și Tineret în perioada 25 – 29 iunie, pe baza permisului de intrare la bibliotecă.

Cele 5 cluburi de vacanță se adresează copiilor de până la 14 ani și vor fi organizate pe două grupe de vârstă: 6 – 10 ani și 11 – 14 ani, fiecare grupă cu maximum 15 copii. Pe lângă bibliotecari, activitățile vor fi susținute pe bază de voluntariat de cadre didactice, elevi sau studenți care „vor antrena imaginația, curiozitatea și spontaneitatea copiilor și, împreună, vor transforma sălile și grădina de vară a bibliotecii într-un loc de petrecere a timpului liber, în mod creativ și educativ”.

Cluburile vor fi organizate pe domenii – lectură, desen sau pictură, handmade, matematică și engleză distractivă, în cadrul acestora fiind primiți cu brațele deschise elevii, mici și mari, care „doresc să-și petreacă această vacanță în mod plăcut și creativ iar cei mai fideli participanți vor fi recompensați, la finalul verii, cu diplome de participare și mici surprize”. Ca în fiecare an, de la aceste activități nu vor lipsi „Atelierele de vacanță în siguranță”, organizate împreună cu Inspectoratul Județean de Poliție.

Așadar, în fiecare luni, copiii cu talent de „meșteșugari” vor fi primiți în Clubul de handmade. Sub îndrumarea profesorului Daniela Cazacu și a mai multor elevi voluntari, obiecte precum sfoara, hârtia, cartonul, plasticul sau banalele șervețele vor lua diverse forme în mâinile micilor artizani. Ziua de marți este dedicată celor care îndrăgesc cifrele. Clubul matematicienilor, condus de profesorul Mirela Pîrvu, va fi prilej de jocuri și enigme, vor fi rezolvate probleme distractive, de logică și atenție ori perspicacitate. Copiii vor descoperi că matematica nu înseamnă doar calcule complicate, ci și plăcere sau amuzament.

Miercuri va fi ziua copiilor care îndrăgesc cititul. Sub îndrumarea atentă a patru cadre didactice – Pompilia Bărbosu, Maria Cristea, Mihaela Joghiu și Oana Alexe, Clubul de lectură va fi o poartă către minunata lume a personajelor din cărțile pentru cei mici dar și un ghid pentru dezvoltarea limbajului literar sau exprimarea liberă a creativității.

Clubul de desen, sub tema – „Colorăm copilăria”, îi așteaptă pe cei mici în fiecare joi și se adresează prichindeilor care vor să picteze. Sub îndrumarea profesorilor de la Liceul de Arte – Laura Dumitru, Claudia Lăscan, Ștefan Dumitru și Mihai Lăduncă, cei mici își vor da silința să realizeze, după priceperea lor, „opere de artă” care vor fi expuse, la final, în cadrul unui vernisaj special pentru pictorii amatori.

Clubul de engleză va fi deschis în fiecare vineri și va fi coordonat de Marilena Șerbănuț, trainer certificat ANC. Aici, elevii vor avea ocazia să converseze în limba engleză, să danseze și să participe la activități interactive de dezvoltare a vocabularului.

 

Adauga comentariu