De ce-i este teamă lui Iulian Nica? Filmatul și fotografiatul interzis la ședințele CL din Panciu!

Primarul Iulian Nica ne mai dă o mostră de transparență în administrația publică. Deși lui îi place să se dea la televizor cu orice prilej, fie pe platforma personală – Panciu TV, fie pe posturile locale de televiziune, se schimbă treaba când cineva vrea „să-și bage nasul” în borșul ședințelor consiliului local. Așa cum a văzut la „tata Petre”, însă fără șiretenia acestuia, Iulian Nica se comportă în Panciu ca un Pol Pot în miniatură.


Așa se face că în ultima ședință a consiliului local, desfășurată joi seara, la ceas de noapte, Iulian Nica și consilierii PSD din Panciu au fost surprinși neplăcut de prezența consilierului județean Liviu Bostan. Pentru că, toată lumea o știe, ședințele de CL sunt publice (!), consilierul liberal s-a gândit să vadă cum exersează democrația administrația locală din Panciu.


Suspicioși, „cu roiuri de muște galbene și verzi pe căciuli”, consilierii PSD și-au dat coate între ei, stânjeniți de musafirul nepoftit. Iulian Nica a luat problema în mână și a supus la vot interzicerea cu desăvârșire a filmatului și fotografiatului în plenul ședinței. Majoritatea PSD din consiliul local a decis grabnic, pecetluind sub o spoială de legalitate lașitatea unui om care, din întâmplare, a ajuns primar.


„Este o atitudine stalinistă care nu are nici un fel de justificare și care ar trebui să dea de gândit celor care l-au ales. Ședinta de CL este publică și nu se justifica această secretomanie a primarului. Normal ar fi ca orice om învestit cu încrederea cetățenilor să facă tot posibilul ca actul administrativ să fie cât mai transparent și orice dezbatere a CL să ajungă la cât mai mulți cetățeni. Asta înseamnă democrație, însă democrația nu este pe înțelesul tuturor. Mai e de învățat!”, ne-a declarat consilierul județean Liviu Bostan.


Vreme de cinci ani, Iulian Nica a avut meseria de viceprimar sub „guvernarea” Petre. Atât de scârbă i-o fi fost încât acum stă el însuși de aproape trei ani fără un vice. Zice că poate să le facă pe toate. Chiar pe toate??? Atunci este un om de neînlocuit și cineva spunea că „cimitirele sunt pline de oameni de neînlocuit”. Cum o fi și asta?

 

Adauga comentariu