Dai un ban, dar stai în față! Locurile de parcare din fața tribunalului sunt mai nou cu plată. „Este inadmisibil”, crede decanul avocaților. Ce spune primarul

Gata cu „boieria” șoferilor care vin cu treabă la Palatul de Justiție. Gratuitatea de care beneficiază din 2012 cei care își parchează mașina la instanță a luat sfârșit zilele trecute, când în fața Tribunalului Vrancea a apărut o plăcuță, prin care Parking informează că fiecare locușor ocupat trebuie plătit.

Locurile de parcare din zona tribunalului erau și așa insuficiente pentru cei care vin zi de zi în instanță: judecători, procurori, grefieri sau avocați. Pentru că Tribunalul Vrancea are dreptul la doar câteva locuri de parcare, pe o latură, iar numărul celor care ar avea nevoie zi de zi de un loc este mult mai mare.

Cât privește parcarea din față, chiar dacă aici sunt ceva mai multe locuri, niciodată nu au fost de ajuns. În plus, două sunt destinate persoanelor cu handicap - nu că s-ar ține cont. La ore de vârf, pe lângă mașinile parcate regulamentar, se puteau observa și alte autoturisme parcate care încotro. Astăzi, după ce a apărut plăcuța montată de Parking, nimeni nu a mai parcat mașina „pe dos”.

Însă decanul Baroului Vrancea crede că măsura luată de Parking, chiar dacă parcarea aparține municipalității, e aberantă. „Este inadmisibil ca pentru o jumătate de oră sau chiar un sfert de oră, un justițiabil să plătească parcare. Iar avocatul trebuie să plătească pentru fiecare oră, cât e... un leu și jumătate sau 12 lei pe zi. Nu cred că este normal așa ceva, în condițiile în care și așa nu sunt locuri de parcare. Normal ar fi fost ca toate acele locuri să aparțină de tribunal”, ne-a declarat decanul Ioan Ioanovici.

Pe de altă parte, primarul spune că parcarea din fața tribunalului a fost inventariată și predată Parking, iar măsura este una firească. „Tribunalul Vrancea are pe strada Simion Bărnuțiu 8 locuri de parcare cu titlu gratuit. Eu cred că peste tot în lume sunt locuri de parcare cu plată, așa este civilizat. Există și varianta ca cei interesați să își plătească un abonament și așa au acces la toate parcările din Focșani. Avem în acest moment parcări cu plată la Piață, la Electrica, la Amadeus, Casa de Cultură, și strada Kogălniceanu, dar și în spate la Hotelul Unirea. În curând va fi parcare cu plată și în spate la magazinul Milcovul”, ne-a explicat Cristi Valentin Misăilă.

Adauga comentariu